RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Glem Idol - dette er hot nå

Sist oppdatert:
Det siste store på den britiske TV-fronten er, tro det eller ei, en talentkonkurranse for amatørkor.

(SIDE2:) Ingen kan beskylde BBC for være redd for å satse. Ta «Strictly Come Dancing» for eksempel. Hvem hadde for fem år siden trodd at selskapsdans var noe som ville få folk til å benke seg foran TV-skjermen?

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Like fullt satset den britiske statskanalen litt utradisjonelt, og fikk igjen for det så det monnet. Fem sesonger er allerede vist med opptil 12 millioner seere per episode, og konseptet er solgt til flere land, deriblant Norge med «Skal vi danse».

Les mer: Her er TV 2s kjendisdansere

Nå gjør britene det igjen, og satser friskt på at en ny talentkonkurranse skal fenge nasjonen. Denne gangen skal det handle om korsang og BBC lover at «Last Choir Standing» blir den største talentjakten i kanalens historie.

I et land som er kjent for fotball og utagerende øldrikking skulle man kanskje ikke tro at samklang og kompliserte harmonier skulle begeistre mannen i gata, men programmet har allerede over 5 millioner seere og går i beste sendetid på lørdagskveld.

Se koret Revelations i aksjon her
(artikkelen fortsetter nedenfor)

Tusenvis av landets rundt 500.000 korsangere meldte seg på og over 60 kor ble invitert til den første audition der de måtte bevise at de hadde både de tekniske evnene og lidenskapen som trengs for å konkurrere om tittelen Storbritannias beste kor.

- Det er fantastisk fordi det handler om amatørsangere som virkelig finner glede i musikken, sier Oliver Redfern, et britisk kjempefan, til Side2.

- De er der som en gruppe, så det handler ikke om individuelle egoer. Folk som deltar på Idol og sånn er ofte med for å bli kjendiser, men disse korene gjør det fordi de elsker musikken.

Fantastisk
Også i Norge er korsynging en populær aktivitet, og organisasjonssjef i Norges Korforbund, Ingrid Danbolt, synes absolutt vi bør kopiere det britiske formatet til norsk TV.

- Det hadde vært fantastisk. SSB kom med en statistikk for en stund siden der det kom fram at fem prosent av Norges befolkning synger i kor, og en stor del av dem driver på et veldig høyt nivå.

- Et program som det hadde økt oppmerksomheten rundt korsynging som seriøs aktivitet, og det hadde vært helt supert.

Norges Korforbund er den største korforeningen i landet og har over 30.000 medlemmer fordelt på 1000 kor, og Danbolt forteller at korsynging virkelig er en aktivitet i vekst.

Venter og ser
Informasjonssjef Marianne Røiseland i TV 2, er heller ikke avvisende til å kopiere konseptet.

- Det er ikke bestemt enda om vi kjøper det inn, men vi vurderer jo alltid gode konsepter. Vi får se hvordan det slår an i Storbritannia først, sier hun.

- TV 2 er jo bestandig til stede på de store bransjetreffene der man kan kjøpe rettigheter, og dette kan være noe vi vil vurdere. Vi er jo alltid på jakt etter spennende nye vrier.

Korprogram til høsten
I NRK har de faktisk satset på sin egen korvri i høst, nemlig dokusåpen «Den syngende bydelen».

Her skal NRK skape en klassisk kor av et gjennomsnitt av beboerne i en bydel, nemlig Stovner. Serien skal vises i fem episoder opp mot jul, og den store finalen skal være en julekonsert sammen med Oslo Filharmoniske Orkester på konserthuset.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere