*Nettavisen* Nyheter.

Glem ribba - her er julefavoritten!

Foto: (Nettavisen)

- Jeg har kanskje spist Grandiosa på julaften, sier Pål Håberg.

30.11.09 09:53

(SIDE2): I år kommer vi trolig til å spise 2,5 millioner Grandiosa-pizza i tiden før jul. Og det er et fylke på Vestlandet som inntar mest frossenpizzaer i desember.

- Det hender at jeg spiser Grandiosa, men jeg forbinder det i utgangspunktet ikke med jul. Det er mer når man er fyllesyk at man spiser Grandiosa. Det er ikke festmat, men dagen derpå-mat, mener Pål Håberg (36).

Han forteller at da han var yngre var familiens juletradisjon å spise kokt torsk på julaften.

- Det likte jeg ikke, så da måtte jeg noen ganger lage min egen mat. Og da kan det hende at jeg kanskje lagde og spiste Grandiosa på julaften, jeg kan ikke utelukke det, sier Håberg.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Øker salget før jul
- Historisk sett har Stabburet i desember solgt cirka 20 prosent mer Grandiosa sammenlignet med en gjennomsnittsmåned (ca. 2 mill stk.). Også i år håper vi på en sterk desember, og har som mål å selge ca. 2,5 millioner pizza, sier informasjonssjef Inger Marie F. Ingdahl i Stabburet til Side2.

Matvareprodusenten står bak den populære Grandiosa-pizzaen. Ingdahl tror folk spiser mer av denne ferdigmaten i tiden før jul på grunn av liten tid.

- I en hektisk førjulstid har tydeligvis folk enda større behov for lettvinte alternativer enn ellers.

Hun opplyser at det er på Vestlandet det spises mest Grandiosa i førjulstiden.

- Det selges mest Grandiosa i Hordaland i desember, med Oslo og Akershus tett på.

Grandiosa har de siste årene kommet i en rekke ulike smaksvarianter, men det er fremdeles den originale versjonen, med tomatsaus, pizzakjøtt, paprika og jarlsbergost som er favoritten.

- Hva er Grandiosa?
Lagersjef Arthur Korneliussen (76) ved Meny på Grønland merker ikke noe økning i pizzasalget før jul.

- Det er heller etter jul at folk kjøper mer Grandiosa. Her har det i hvert fall vært sånn. Da er kanskje folk lei av julematen og foretrekker pizza og ferdigmat.

For Jade Hai (22) er det tvert om.

- Jeg spiser masse Grandiosa i jula! Det er på grunn av liten tid, jeg rekker ikke stå på kjøkkenet og lage god mat. Og jeg jobber på café og vi stenger senere i jula og da er jeg ofte sliten når jeg kommer hjem fra jobb. Da er det lett å hive inn en pizza i ovnen.

22-åringen tror han spiser en til to Grandiosa-pizzaer i uka i desember, men han påpeker at han ikke spiser pizza på julaften.

Hans svenske kollega Lisa Johanessen (19) spiser generelt ikke ferdigpizza.

- Hva er Grandiosa? Jeg vet ikke hva det er - men jeg spiser uansett svært sjeldent pizza.

FÅ SVARET: Hvilken Grandiosa er sunnest?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.