*Nettavisen* Nyheter.

Glemte igjen 30 cm lang slange i brystet på hjertepasient

Foto: Torgrim Rath Olsen (Nordlys)

Tabben ble ikke oppdaget før to måneder senere

Det er iTromsø som i sin papirutgave mandag forteller om inngrepet som fant sted på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i august i år, skriver Nordlys .

En 51 år gammel mann fra Tromsø med to hjerteinfarkt bak seg ble i all hast operert, og under operasjonen la man inn to dren for å skille ut blod- og væskeansamlinger.

Da disse skulle fjernes vel et døgn senere, ble 30 cm av det ene drenet liggende igjen. Avisen skriver at det meste tyder på at legen som skulle fjerne slangen, rett og slett har slitt av denne delen av silikonslangen.

Først to måneder etter inngrepet ble det oppdaget at mannen hadde en stor bit av drenet liggende igjen i brystkassa. En CT-skanning påviste at slangen da lå på oversiden av hjertet og inn mot den ene lungen.

Det var mannen selv som da kontaktet UNN, dette etter at han opplevde at han ikke oppnådde gode nok resultater i rekonvalensperioden.

Til iTromsø sier mannen at han ikke har tenkt å lage noe oppstyr rundt hendelsen, da det er menneskelig å feile. Mannen har likevel tenkt å konsultere pasientombudet på UNN for å få bli informert om sine rettigheter.

Videre er han også blitt lovet å få delta i gruppen som skal granske hendelsen.

Til avisen sier klinikksjef Rolf Busund ved UNN at det er vanlig praksis at det skal tas røntgen av pasienten for å avdekke om det er gjenglemte elementer i kroppen til pasienter etter slike inngrep.

Da skal man i utgangspunktet klare å avdekke eventuelle feil.

Les flere saker i Nordlys

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag