*Nettavisen* Nyheter.

Glenn takket kjapt for tilliten

SANDEFJORD (vif.no): Sandefjord - VIF 0-2 (0-1). Glenn Roberts brukte fem minutter på å takke for tilliten han fikk av Petter Myhre. Det ga Vålerenga en tidlig 1-0-ledelse borte mot Sandefjord - en ledelse som ble doblet før det hele var slutt. Ungdommen har markert seg i høstsesongen.

31.10.06 17:33

Vålerenga avgjør selv om det blir bronse denne sesongen, Lillestrøm som har like mange poeng må vinne med fem mål mer enn Vålerenga i siste runde om begge lag tar tre poeng 5.november.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det som var viktig nå var å sikre plassen i Royal League. Nå har vi noe å spille for utover vinteren også. Det er deilig å kvalifisere seg igjen, sier en fornøyd hovedtrener Petter Myhre til vif.no etter kampen.

- I siste kamp møter vi et hardtkjempende Tromsø-lag som er gode om dagen. Vi kjemper om bronse, og har muligheten til å sette et godt punktum på seriesesongen. Vi håper det kommer mange for å støtte oss i årets siste seriekamp på Ullevaal.

Får betalt
Myhre valgte å starte kampen mot Sandefjord med to tenåringer, som begge gjorde en god jobb. Yngstemann, Glenn Roberts, scoret også Vålerengas første mål.

- Det var utrolig gøy med Glenn i dag. Han har vært veldig godt på trening de siste ukene, og jeg hadde virkelig trua på han i forkant. Nå begynner vi å få betalt for talentarbeidet vi har gjort i klubben, og nå må vi jobbe hardt for at disse gutta skal stabilisere seg på laget og bli bærebjelker i klubben, sier han.

På topp sammen med Roberts herjet Jan Derek Sørensen. Om ikke like ung, men med en fantastisk høstsesong for Vålerenga.

- Jan Derek er i kanonform om dagen, i likhet med veldig mange spillere her. Vi har et lag som presterer på et høyt nivå om dagen, og da er det lettere å være god. I dag må vi gjøre tre skifter siden forrige kamp, og det viser at vi har god bredde og kan sette inn gode folk som kommer inn og gjør en utmerket jobb, skryter han.

Fortjent seier
Vålerenga startet forrykende mot Sandefjord, og selv om hjemmelaget tidvis hang godt med, mener Myhre det var veldig fortjent med tre poeng i hvalfangerbyen.

- Vi møtte et godt lag, men jeg synes vi ledet fortjent til pause. Det første kvarteret var vi veldig gode. Sandefjord var gode i starten av andre omgang, og vi scoret på et gunstig tidspunkt. Allikevel synes jeg vi vinner fortjent, sum av summarum, avslutter han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Alternativ målfeiring
Glenn Roberts hadde en noe alternativ scoringsfeiring mot Sandefjord. Han plukket opp ballen, holdt den over hodet og stormet mot Klanen. Bakgrunnen er denne:

I vår spilte Sandefjord og Vålerenga treningskamp før seriestart. Glenn Roberts scoret også der, og like etter var han i noen harde dueller med Sandefjords Tom Kristoffersen. Kristoffersen plukket opp ballen, holdt den foran Roberts og sa: ”Dette her, det er ballen”. Hvorpå unge Roberts svarte: ”Jeg veit, jeg scora akkurat me’n”.

- Det stemmer, jeg ville vise at jeg fortsatt visste hva en ball er, sier en lattermild målscorer.

Feiringen kunne kanskje isolert sett gitt gult kort, men en god lagkamerat hindret det.

- Freddy snakka vekk det gule kortet for meg. Men, jeg fikk bot av Øyvind siden jeg ikke feira med de andre gutta. Den tar jeg med hevet hode, forklarer han.

Store sko å fylle
På grunn av skaden til Daniel Fredheim Holm, fikk Roberts sjansen fra start mot Sandefjord. Roberts fortsatte der Fredheim Holm slapp, med å score.

- Jeg erstattet Daniel, og han har vært god i det siste. Han har scoret mål, og det var godt å score selv siden jeg erstattet han. Det fungerte bra i dag, fram til litt ut i andre omgang. Da begynte jeg å kjenne tempoet, fikk litt kramper og hadde fått mye juling underveis. Jeg møtte to gode midtstoppere i dag. Jeg holder ikke helt 90 minutter på dette nivået, og må trene litt mer før jeg kan gi maksimalt en hel Tippeligakamp, forklarer han.

- Å kunne være med på dette gir større selvtillit og god motivasjon å ta med seg inn i vinterens treningsperiode.

Roberts peker på Petter Myhre og trenerteamets tiltro til unggutta og han selv som en grunn til at han lykkes nå.

- Petter sa til meg før kampen at han trodde jeg ville score i dag. Det ga meg trygghet og selvtillit. Jeg er trygg på Petter etter å ha hatt han i U-gruppa i mange år, og han vet hva jeg står for.

- Siden vi kjenner Petter så godt, er det lettere å prestere. Han har trua på oss, og satser på oss. Slik som i dag når vi startet med to tenåringer i Alexander Mathisen og meg selv. I tillegg har både Mohammed Fellah og Steinar Strømnes vist tidligere at de duger på dette nivået.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mer direkte
Vålerenga har vært et av høstens store høstlag, og har kjempet seg opp fra en plass midt på tabellen til å kjempe om medalje. Mye av æren gir Roberts til Petter Myhre.

- Petter har vært direkte på hva vi skal gjøre. I stedet for å jobbe med mange ting og bruke kort tid på hver ting, har Petter vært mer nøye på konkrete detaljer. Samtidig har vi funnet flyten, og de fleste føler seg trygge både i laget og på Petter, forklarer han.

Selv om Roberts viser med scoringsfeiringen at han er kjapp i replikken, er han veldig ydmyk i forhold til lagkameratenes innsats mot Sandefjord.

- Jeg må ta av meg hatten for midtbanen i dag. De løp mye og gjorde jobben for oss foran på banen enklere. Vi får beskjeder fra midtbanen, slik at det blir mer riktig løping. I dag vinner vi kampene i kampen, og jeg synes vi vinner veldig fortjent.

- Vi møtte et godt lag, de presset oss litt underveis, og har gjort det bra i år. De er også et lag som løper mye og jobber hardt, men vi avgjorde når Jan Derek scoret. Vi visste vi måtte holde tempoet og trykket oppe hele kampen gjennom for å ha en sjanse, og det synes jeg vi klarte godt, avslutter han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.