*Nettavisen* Nyheter.

Glimrende, håndholdt skytespill

«Nova» er en blytung perle til iPhone. Vi tester skytespillet sammen med «Pac-Man» og «Ski Champ».

11.01.10 07:38

Vi fortsetter vår guide til de beste spillkjøpene til iPhone og iPod Touch. Rett før jul tok vi for oss «Ridge Racer», «Loopy Maniak» og «Jet Car Stunts», les de omtalene her.

Iphone og iPod Touch har gjort seg bemerket i spillenes verden. For bare noen få kroner kan du laste ned spill som vil underholde i uker og måneder. Men det finnes også en hel del søppel som ikke er verdt pengene. Dessverre er det slik at de mest kjente merkevarene ikke representerer de beste spillene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ski Champ (4/6), 6 kr

Skispillet «SkiFree» er, sammen med «Kabal» og «Minesveiper», det mest kjente Windows-spillet. Du tar kontroll over en slalåmkjører og skal komme deg ned et fjell fullt av diverse hindringer, som for eksempel avskylige snømenn og tilsynelatende fulle slalåmkjørere. Målet er enten å kjøre fortest mulig ned eller å trikse og samle flest mulig poeng, og spillet både var og er avhengighetsdannende og underholdende.

«Skichamp» til iPhone er i bunn og grunn «SkiFree» med litt penere grafikk, noe som er mer enn nok. Kontrollen fungerer, er intuitiv, og spillet er fortsatt artig. Hvis du trenger noe å kose deg med i skiheisen eller som hjelper mot abstinensene mens du ligger på sykestua, er dette verdt en titt.

Pac-Man CE (5/6), 17 kr

Den pilleknaskende gule pizzaen er blant spillverdenens store ikoner og «Pac-Man CE», som også finnes til Xbox 360, hans beste spill til nå. Istedenfor bare å skulle spise prikker, har utviklerne hos Namco lagt til ulike mål. For eksempel skal du samle så mange poeng du kan før tiden går ut eller gomle prikker til bestemte bonusgjenstander dukker opp.

Se gameplay fra «Pac-Man CE»:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Kombinert med de mange godt designede labyrintene, den perfekt balanserte vanskelighetsgraden, de farlige spøkelsene og et godt kontrollsystem, gjør det iPhone-utgaven av «Pac-Man CE» til et strålende spill. Den allerede avhengighetsdannende og underholdende pillesankingen har fått mål og mening.

Eneste minus er at Namco, tradisjon tro, sparte mye av innholdet til en utvidelse som var klar på lanseringsdagen. Heldigvis byr spillet på nok å gjøre uten denne.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

NOVA (6/6), 39 kr

Førstepersonsskytespillet «NOVA» er utviklet av geniene hos Gameloft, og både virkelig viser hva iPhonen din er god for og er ett av maskinens beste spill. Grafikken er suveren, flyter som en drøm, brettene er flotte, innholdet variert, kontrollen sitter som et skudd, fiendene er utfordrende og kampene underholdende.

LES OGSÅ: «Halo»-spill til iPhone

Dessverre er ikke spillet særlig originalt, men når noe er så morsomt og vellaget som «NOVA» spiller det ingen rolle. Den litt høye prislappen til tross, du vil ha dette. Med andre ord, logg deg på AppStore og kjøp det nå.

Spillmagasinet har en egen seksjon dedikert til iPhone-spill. Du finner den på Spillmagasinet.no/iphone.

Se gameplay fra «NOVA»:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.