RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Glimrende håndtert!

Ett departementet fortjener ubetinget ros for sin opptreden med flomkatastofen: Finansdepartementet har vært smidigheten selv.

TV 2 Nettavisen har vært kritisk til UD og utenriksminister Jan Petersen.

Men partifellen, finansminister Per Kristian Foss, har vist en imponerende handlekraft i denne saken, og det fortjener han ros for.

Først skar departementet igjennom og godtok momsfritak på bidrag gitt via overtaksert SMS og telefoni. Deretter var man raskt på banen med å klargjøre hvordan bidragene kan gi skattefritak (slik at giverne får igjen 28 prosent via skatten).

Og nå kommer meldingen som sikrer at avisene fortsatt kan gi bort gratisannonser til fordel for flomofrene uten å få en millionregning etterpå.

Normalt er det nemlig slik at en avis ikke kan gi bort annonseplass uten videre. For da vil man raskt bli avkrevd såkalt uttaksmerverdiavgift på verdien av annonsen.

Hvis de store avisene altså ga bort reklameplass for 10 millioner kroner, ville man risikert å få en momsregning på 2,5 millioner kroner for sin gavmildhet.

Nå er dette ordnet på rekordtid, etter at Mediebedriftene og Landslaget for lokalaviser søkte Finansdepartementet om fritak.

Bra!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere