*Nettavisen* Nyheter.

Glimrende håndtert!

Ett departementet fortjener ubetinget ros for sin opptreden med flomkatastofen: Finansdepartementet har vært smidigheten selv.

TV 2 Nettavisen har vært kritisk til UD og utenriksminister Jan Petersen.

Men partifellen, finansminister Per Kristian Foss, har vist en imponerende handlekraft i denne saken, og det fortjener han ros for.

Først skar departementet igjennom og godtok momsfritak på bidrag gitt via overtaksert SMS og telefoni. Deretter var man raskt på banen med å klargjøre hvordan bidragene kan gi skattefritak (slik at giverne får igjen 28 prosent via skatten).

Og nå kommer meldingen som sikrer at avisene fortsatt kan gi bort gratisannonser til fordel for flomofrene uten å få en millionregning etterpå.

Normalt er det nemlig slik at en avis ikke kan gi bort annonseplass uten videre. For da vil man raskt bli avkrevd såkalt uttaksmerverdiavgift på verdien av annonsen.

Hvis de store avisene altså ga bort reklameplass for 10 millioner kroner, ville man risikert å få en momsregning på 2,5 millioner kroner for sin gavmildhet.

Nå er dette ordnet på rekordtid, etter at Mediebedriftene og Landslaget for lokalaviser søkte Finansdepartementet om fritak.

Bra!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.