*Nettavisen* Nyheter.

Glimrende Oxford-krim

NYTT RADARPAR: Laurence Fox spiller Hathaway som er langt mindre underdanig overfor Inspektør Lewis enn Lewis (Kevin Whatley) selv var overfor Morse i «Lewis».

NYTT RADARPAR: Laurence Fox spiller Hathaway som er langt mindre underdanig overfor Inspektør Lewis enn Lewis (Kevin Whatley) selv var overfor Morse i «Lewis». Foto: Granada Film

Inspektør Lewis og assistent Hathaway gir alt hva Morse-elskere måtte ønske seg.

26.03.10 09:47

LEWIS
The Good and the Great
NRK1
Langfredag

Colin Dexter, som skrev bøkene om inspektør Morse og hans assistent Lewis, har latt andre forfattere dikte videre i TV-formatet på hva som skjer med Lewis etter Morses død. I denne episoden har imidlertid forfatterne også gått til kjernen av det som så mange norske TV-seere liker ved serien, nemlig Oxford, universitetsmiljøet og de store og delvis lukkede collegemiljøene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Oxford huset de store forfatterne Lewis Carroll, J.R.R. Tolkien og C.S. Lewis. I denne episoden har en ny fantasifull og ung forfatter fått suksess med den nye fantasyromanen «Boxland». Dette irriterer de eldre litterære sjeler, og ganske mange andre tydeligvis når plutselig en ung kvinne blir funnet myrdet på meget fantasy-fullt vis.

Dette er en deilig påskekrim med mye Oxford og et godt plott. Lewis og Hathaway har også funnet en helt ny tone i disse nye episodene, og selv om de ikke er Morse og Lewis, så holder det likevel mer enn nok til en hyggekveld foran titteboksen i påsken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.