*Nettavisen* Nyheter.

Glimrende skytespill

«Half-Life 2» til Xbox er definitivt et spill du kan ønske deg til jul.

09.02.06 14:46

(Spillmagasinet): Da skytespillet «Half-Life 2» ble sluppet i november 2004 ble det hyllet som en verdig oppfølger til klassikeren «Half-Life» fra 1998.

«Et virkelig mesterverk», skrev Spillmagasinets anmelder om spillet for et år siden.

Guide: De beste skytespillene.
Les også: Half-Life 2 på PC.

Nå er tittelen endelig sluppet på Xbox, og det er gledelig å se at spillet er like bra på den nå aldrende boksen.

Ren kopi

Xbox-utgaven er identisk med PC-utgaven – på godt og vondt.

Som i PC-utgaven er byen og omgivelsene du ferdes rundt i helt interaktive: Det vil si du kan løfte, flytte, ødelegge og bruke det meste av det du ser rundt deg.

Det var usikkert om dette ville bli like godt implementert i konsollversjonen, men her har utviklerne virkelig lagt seg i jernet. Grafikken er naturlig nok nedstrippet i forhold til PC-utgaven, men er likevel svært god.

Du spiller som den gamle helten Gordon Freeman, og kjemper på opprørernes side mot det totalitære «storebror ser deg»-samfunnet i den mystiske byen med navnet City 17.

Litt uheldig er det at utviklerne ikke tar i bruk flerspillermulighetene i spillet eller lar deg koble deg opp til Xbox Live. «Half-Life 2» er et spill for en person, og kun det.

Glimrende actionspill

Ingen Live og flerspiller til tross, spillet er blant de beste skytespillene du får til Xbox, og kanskje et av de aller siste titlene av enestående kvalitet, nå som Xbox 360 er lansert.

Spillet hakker litt når det skjer mye på skjermen, men det er ikke verre enn du kan leve med.

Etter hvert som du skrider fremover i spillet får du stadig nye våpen, som enkelt skiftes mellom ved hjelp av styrekrysset.

I tillegg til å pumpe bly må du også løse en del oppgaver underveis. Oppgavene er tuftet på den gode fysikkmotoren i spillet, og du skal typisk sette kasser oppå hverandre, vri på kraner eller sørge for at en planke er tung nok i den ene enden til å bruke det som springbrett for å komme deg videre.

Du kan dessuten lagre spillet når som helst, noe som gir et stort pluss i min bok!

Om Xbox 360 ikke står på ønskelista di denne julen, er «Half-Life 2» til Xbox en ypperlig trøstegave.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag