*Nettavisen* Nyheter.

Glipp kan i verste fall koste LSK én million

- EN GLIPP: Daglig leder i Lillestrøm Sportsklubb, Anita Westby, sier at det var en glipp at klubben ikke sendte Lotteri- og stiftelsestilsynet dokumentene de ba om. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

En allerede økonomisk prøvet Lillestrøm Sportsklubb trues med å bli utestengt fra grasrotordningen i ett år.

09.05.14 08:32

Hver gang en person som støtter LSK gjennom grasrotandelen tipper, får klubben fem prosent av innsatsen. De siste årene har denne summen totalt utgjort rundt én million kroner for Åråsen-klubben.

Bakgrunnen for at Lotteri- og stiftelsestilsynet nå har sendt LSK et varsel om utestengelse fra å motta midler fra grasrotordningen er at klubben ikke sendte inn dokumentasjon på at de har rett til midlene innen fristen de ble gitt i mars.

Klubben var én av flere organisasjoner som mottar store beløp fra ordningen som ble plukket ut til kontroll.

I varselet skriver Lotteri- og stiftelsestilsynet at «Ettersom vi ikke har mottatt dokumentasjonen kan vi ikke se at Lillestrøm Sportsklubb har godtgjort at organisasjonen oppfyller kravene til å komme innunder grasrotordningen».

Videre opplyser de om at de «kommer til å fatte vedtak om at Lillestrøm Sportsklubb vil bli utestengt fra grasrotordningen i ett år». Videre skrives det at klubben ikke kan søke om å komme inn i ordningen igjen før utestengelsesperioden er over.

Får ny mulighet
Det er likevel en god mulighet for at LSK slipper utestengelse fra ordningen. Lotteri- og stiftelsestilsynet har gitt dem en mulighet til å komme med en uttalelse før de fatter vedtaket. Fristen ble satt til 24. april i år.

Rådgiver i tilsynet, Marion Nødset, forteller at de nå har mottatt dokumentasjonen de etterspurte.

- Det betyr at vi nå kan foreta en vurdering av klubben. I våre tilsyn ser vi at det ikke er alle varslene som fører til utestengelse. Mange varsel er sendt ut fordi vi ikke får noe respons hos organisasjonene. I slike tilfeller har de muligheten til å rette opp feilen slik at vi kan få foreta en vurdering av tilgangen til og bruken av grasrotmidlene, sier Nødset til Nettavisen.

- Skyldes en glipp
Daglig leder i LSK, Anita Westby, forteller at grunnen til at de ikke sendte inn den etterspurte dokumentasjonen i tide rett og slett skyldes en administrativ glipp.

- Det skyldes rett og slett en glipp. Vi sendte inn dokumentasjonen med én gang vi fikk varselet og har nå fått bekreftelse på at den er mottatt, sier Westby til Nettavisen.

Som flere andre klubber i Norge sliter LSK - som står uten hovedsponsor i år - med økonomien. Tirsdag uttalte Westby til Romerikes Blad at de kjemper for å komme i mål hver eneste måned.

- Situasjonen er krevende og uendret. Det er tøft å komme i mål hver måned. Selv om det kommer penger inn i forbindelse med hver hjemmekamp, er mye bundet opp i betaling til leverandører og forpliktelser til det offentlige i skatter og avgifter, sa hun til avisa.

Hun er klar på at midlene fra grasrotordningen er svært viktige for klubben.

- Det er aldeles ikke sånn at vi ikke bryr oss om disse midlene. Det har vært mye å styre med på starten av året. I tillegg har jeg vært ny. Vi har tatt tak og tror dette ordner seg. Det er selvfølgelig viktig for oss at nærmiljøet vil være med å bidra gjennom disse midlene.

Tre andre eliteserieklubber
I tillegg til Lillestrøm Sportsklubb, fikk Brann, Sarpsborg 08 og Vålerenga av eliteserieklubbene fått det samme varselet om utestengelse.

- Disse tre har nå sendt inn dokumentasjon, og har blitt vurdert til å komme innunder ordningen, sier Nødset i Lotteri- og stiftelsestilsynet.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag