RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Glitne trakk ned for DNO

Sist oppdatert:
DNO måtte se oljeproduksjonen falle overraseknde på den norske delen i mai, men regner med en oljeproduksjon gjennom året på dagens nivåer
Det går frem av oljeselskapets månedlige produksjonsoppdatering.

I april lå produksjonen for de gjenværende lisensene etter salget til Lundin på 12.915 fat pr. dag, mens den falt til 11.918 fat pr. dag i mai.

Fallet skyldes i all hovedsak problemer med produksjonen på Glitne-feltet. Det medførte at bidrag fra norsk sokkel falt fra 1.874 fat pr. dag i april til 924 fat pr. dag i mai.

- På Glitne feltet er produksjonen lavere enn planen for perioden. Dette skyldes blant annet problemer med en gasskompressor som benyttes til kunstig løft av oljeproduksjonen i brønnene, melder DNO.

En to-grens produksjonsbrønn er nå under boring på feltet. Den nye brønnen skal etter planen settes i produksjon i løpet av tredje kvartal.

Oljeproduksjonen fra Yemen var i tråd med planen for perioden.

En ny produksjonsbrønn på Tasour-feltet er nå i sluttfasen og skal etter planen settes i produksjon innen utgangen av juni. Boreriggen skal deretter flyttes til Sharyoof-feltet for å bore 2 nye produksjonsbrønner.

DNO`s anslag for selskapets oljeproduksjon i 2004 er 10.000 - 12.000 fat pr.dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere