RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Glitrende om kvinner og menn

Sist oppdatert:
Forelskelse er sinnssykdom og alle foreldre forskjellsbehandler.

Terningkast 5, terningkast fem, terning
Terningkast 5, terningkast fem, terning
Dette er bare noe av det som blir slått fast i den nye programserien «Eva og Adam» på NRK1.

Hvis du er hjemme onsdag kveld klokka 19:55 så still inn kopekassa på NRK1. Humordokumentaren «Eva og Adam» vil jeg driste meg til å si blir nok en suksess både for kanalen og programleder Petter Schjerven. Han er best kjent fra programmet «Typisk norsk».

Banalt genialt
Hele programideen om å forklare forskjellene mellom kvinner og menn, eller som programlederen selv sier det i første episode; ”Dette er et program om de forestillingene vi har om forskjellene mellom mann og kvinne ”, er egentlig ganske banal. Men siden tematikken er så universelt interessant, programlederen til de grader suveren, ekspertene håndplukkede og formen så lettbeint og underholdende, så holder dette til både meget pluss og stjerne i boka.

Sprikende teorier
Dette er et program om noe enkelt som ikke er så enkelt likevel. Om det er så viktig er kanskje en annen sak, men de store tenkere gjennom tidene har i hvert fall klødd seg såre i hodet over hvorfor vi er så tilsynelatende ulike.

Slår i hjel myter
Det hele starter med et historisk tilbakeblikk på alle de teorier som er blitt framsatt om mannen og kvinnen, av blant annet Darwin og Aristoteles.

De mange mytene om at kvinner er bedre til å gjøre to ting samtidig, at menn tenker mer på sex, kvinner er dårligere til å lukeparkere også videre blir så slått i hjel av professorer i biologi, pedagogikk og sosialantropologi.

Mye sjarme
Vi møter også skuespillerne Ingrid Bolsø Berdal og Terje Skonseng Naudeers som Eva og Adam i et rollespill gjennom hele programserien. For forelskelse er selvsagt et tema i første program, som for øvrig ender med en tur til Fagernes i Valdres der nettsjekking foregår i bredt spekter.

Her er det nok av sjarme, varme og lærdom å gi til hele det norske folk. Mye på grunn av Schjerven selv. Det er lekende lett, men med bunnsolide fagpersoner som sørger for faglig påfyll.

Hvis man skal sette fingeren på noe i det hele tatt så må det være at noe av dette har du nok garantert hørt før. Men det blir helt sikkert nok av overraskelser for de fleste uansett. God fornøyelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere