RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Glitrer på Grünerløkka

Foto: Trine Rasmussen (Side2)
Sist oppdatert:
Smykkedesigneren fikk sin drøm oppfylt.

(Grünerløkka/SIDE2): Zuzanna G har fått sin drøm i oppfyllelse, i Helgesens gate på Grünerløkka i Oslo. To store rom som setter oss rett tilbake til slutten av 1800-tallet er smykket med datidens og nåtidens mest populære skjenker og hyller fulle av speil, smykkestativer, øredobber, julepynt, kosmetikk, vesker og sko - stylet av den kjente interiør- og klesstylisten Tommy Løland.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

Løper mellom amming og jobb
- Han fanget vår ånd med en gang. Tommy er den dyktigste stylisten og en helt skjønn person, skryter smykkedesigneren selv, Zuzanna G, til Side2.

De første øredobbene ble laget i 2002. Siden har det gått slag i slag for Zuzanna. Den første lille butikken åpnet hun i Markveien på Grünerløkka i 2003. Da solgte hun smykker om dagen, og satt hjemme i leiligheten og laget smykkene om kvelden. Det var hardt arbeid fra første stund. Nå finnes det to butikker på Grünerløkka og en i Hegdehaugsveien.

- Men det er dette som blir hovedbutikken, og her har vi også verkstedet vårt. Dette er hjertet av Zuzanna G, sier hun med en veldig stolt undertone i stemmen sin.

Det er en måned siden butikken åpnet, kun fire måneder etter at hennes datter Adele ble født.

- Jeg løper litt mellom amming og jobbing, men jeg synes det er gøy. Jeg må innrømme at jeg er innom butikken her hver eneste dag. Det er en grunn til at vi nesten bor her. Det er litt vanskelig å holde seg unna. Men så har jeg jo også kjæresten min her, så da kan jo han ta seg litt av Adele mens jeg jobber. Han jobber fullt, så nå er det han som lager mest smykker om dagen.

Artikkelen fortsetter under bildet

En drøm
Noen meter unna sitter nettopp Bartosz, som et levende bevis på at Zuzannas smykker virkelig er håndlagd. Han setter i den siste swarovskikrystallen, og vips er den første øredobben ferdig.

- Vi er 7-8 som jobber med produksjon i Norge nå, men har også en fabrikk i Polen som gjør noe av delproduksjonen for oss. Den siste finishen setter vi likevel her. Vi selger i dag smykkene til 53 butikker i landet, fra Kristiansand i sør til Bodø i nord.

- Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse. Jeg tenkte ikke så langt da jeg begynte, men jeg drømte om å leve av det jeg liker best å gjøre, og selvfølgelig hadde jeg tro på det.

- Vi har vært selektive i vår distribusjon, det skal være eksklusivt, bryter Zuzannas agent Kate Hermansen inn

- Jeg tror nettopp det er bakgrunnen til suksess, at ikke smykkene er tilgjengelig overalt. Zuzanna har hele veien også holdt kvaliteten oppe, og jeg har alltid hatt stor tro på henne, legger hun til.

- Vi satset på klassiske smykker, bra kvalitet og tidløst design, men har også hatt noen trendbiter innimellom, som f.eks. hodeskaller, roboter og brosjer, fortsetter Zuzanna.

Artikkelen fortsetter under bildet

Men er dette hemmeligheten bak din suksess?

- Det gjelder å være på riktig sted til riktig tid. Dette var egentlig en fjern drøm da jeg var liten, jeg skulle jo bli mulatt og prinsesse, ler Zuzanna.

Så fortsetter hun.

- Jeg har aldri vært noen spesiell kunstnertype, men oppdaget raskt at det ble en drøm å leve av dette. Vil du noe, må du satse på det du tror på. Du må bestemme deg, være tålmodig og motivert. Du må satse 150 prosent og ha en veldig høy arbeidsmoral.

Zuzanna G-smykkene er i sølv, eller forgylt sølv, og er pyntet med ekte swarovskikrystaller og perler. Det er hakket under gull og diamanter, som smykkedesigneren selv så fint kaller det.

- Du vil alltid se forskjell på Zuzanna G-smykker og andre. Vi har et særpreg, og en finish som vi er gode på. Vi har prøvet og feilet mye. Det er viktig at øredobbene henger fint, samtidig som de ikke er for tunge. Vi har funnet gode løsninger, som gjør øredobbene behagelige. Du vil se forskjellen. Noen prøver å kopiere, og sier de kan lage like fine smykker selv. Da tenker jeg bare at kopi er den høyeste formen for smiger, smiler Zuzanna.

Se flere bilder av øredobbene og Zuzanna Gs nye butikk lenger ned

2633

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere