RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Global Geo inngår avtale med hovedkreditor

Sist oppdatert:
Seismikkselskapet Global Geo-services har fått på plass en avtale med sin hovedkreditor, BGP International Equipment. Avtalen gir selskapet frem til 31. mars 2005 til å nedbetale gjeld
Avtalen omfatter totalt 21,5 millioner dollar som GGS skylder BGP i form av leverandørgjeld etter at BGP har gjennomført seismikkinnsamling til Persian Carpet 2000 for selskapet.

Avtalen er ifølge GGS et viktig ledd i den økonomiske restruktureringsprosessen selskapet gjennomfører.

GGS vil få frem til 31. mars 2005 til å nedbetale gjelden med fradrag av 1 million dollar som BGP vil konvertere til aksjer i GGS. Avtalen innebærer også en reduksjon i rentenivået på fordringen mot at BGP får pant i GGS driftsmateriell og varelager.

Dette er imidlertid betinget samtykke fra eksisterende førsteprioritetspanthaver, og det er innledet forhandlinger om vilkårene for et slikt samtykke.

Når det gjelder konvertering til aksjer så skal konverteringskursen være gjennomsnittlig sluttkurs for GGS-aksjen på Oslo Børs de 10 siste handelsdager før konvertering besluttes, med et tillegg på 2 kroner. Dette må godkjennes av generalforsamlingen i GGS.

BGP, som er en verdensledende landseismisk-kontraktorer, skal tilbys styreplass i GGS.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest