RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GlobalSantaFe skaper spekulasjoner

Sist oppdatert:
Verden nest største riggselskaps innsendelse av emisjonsfullmakt på inntil en milliard dollar har fått spekulasjonen i gang rundt tre av de norske riggselskapene
Bakgrunnen er at GlobalSantaFe i emisjonsfullmakten som nå er sendt amerikanske børsmyndigheter, skriver at emisjonsbeløpet blant annet kan bli brukt til oppkjøp.

Markedsaktører iMarkedet har snakket med her hjemme og i Asia antyder at det er tre norske selskaper som er aktuelle skulle GlobalSantaFe være på jakt i norske farvann. Det er Smedvig, det ny restrukturerte Fred. Olsen Energy og dypvannspesialisten Ocean Rig.

Totalt har GlobalSantaFe nå en hyllevarmer som gjør at den amerikanske riggiganten kan hente inn en milliard dollar, eller nærmere 7,5 milliarder kroner gjennom obligasjoner og aksjer.

GlobalSantaFe som er nummer to i boremarkedet globalt, kun slått Transocean, varsler også at eventuelle emisjonsmidler skal brukes til gjeldsnedbetaling, generelle formål og styrking av arbeidskapitalen.

Smevig A-aksjen er opp 1 prosent i et tungt norsk marked, mens Fred. Olsen Energy og Ocean Rig er ned 4 og 3,5 0 prosent en time før handelen stenger i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere