RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Glover Teixeira får tittelkamp

Sist oppdatert:
Sjekk dette comebacket fra onsdagens UFC-stevne.

Glover Texeira fortsetter å feie unna all motstand han møter i UFCs lett tungvektsklasse.

Brasilianeren er ubeseiret på sine fem kamper i organisasjonen og har ikke tapt en MMA-kamp siden han havnet på feil side av en dommeravgjørelse mot Ed Herman i 2005.

Opprørt tross seier
Natt til torsdag var det amerikaneren Ryan Bader som fikk unngjelde i Teixeiras egen bakgård i Belo Horizonte, Brasil. Det skjedde imidlertid ikke uten dramatikk.

To ganger måtte brasilianeren ned i knestående etter å ha blitt truffet av den langt mindre meritterte strikeren, Bader.

Rett etter han ble rystet for andre gang, slo han imidlertid knallhardt tilbake og sendte amerikaneren i bakken før han avsluttet kampen med ground and pound.

Til tross for seieren, var ikke 33-åringen spesielt fornøyd med sin egen innsats.

- Jeg var opprørt. Bader er en bra fighter, men jeg vil gå ut der og ta seieren uten å bli slått. Det er hemmeligheten - slå uten å bli slått, men som Pedro Rizzo sa til meg etter kampen; jeg møtte en av de beste i verden og vant. Så jeg burde ikke være lei meg, sa Teixieira på pressekonferansen etter kampen.

Får tittelkamp
UFC-direktør i Europa, Marshall Zelaznik, erklærte etter kampen at brasilianeren nå kommer til å få tittelkamp i lett tungvekt. Motstanderen blir vinneren av Jon Jones og Alexander Gustafsson, som møtes 21. september.

Teixeira er sikker på at han er klar for oppgaven og la ikke skjul på hvem han ønsker å møte.

- Jeg tror Jon Jones kommer til å vinne, og jeg håper han vinner fordi han har et større navn og har vært mester en lang stund. Jeg må komme godt forberedt for å slå ham. Jeg har knockoutstyrke til å gjøre det. Treffer jeg, går han ned.

Bonus til svenske
I en kamp tidligere på kvelden gikk Rafael Natal seirende ut av møtet med Tor Troeng. Den svenske TUF-deltakeren kunne imidlertid trøste seg med 50.000 dollar for fight of the night.

Knockoutbonusen gikk til Teixeira, mens Piotr Hallmann stakk av med bonusen for kveldens beste submission for sin kimura mot Francisco Trinaldo.

Verdt å merke seg er det også at Ronaldo Souza og Joseph Benavidez gikk seirende ut av sine kamper på teknisk knockout mot henholdsvis Yushin Okami og Jussier Formiga.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere