RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gneldre-bikkjer må inn klokka 22

Sist oppdatert:
Det kommer til å bli tøft å være hund i Fjell kommune etter nyttår. Alle gneldrebikkjer må nemlig være i hus til klokken 22 på hverdager.

Uttrykket «For et hundeliv» har fått en ny dimensjon i Fjell kommune. For i den nye forskriften om sikring av hund i kommunen, heter det at bjeffende hunder skal være innendørs senest klokka 22.00 på hverdager.

Vidåpne latterdører
Da forskriften havnet på bordet til finanspolitikerne i forrige uke, fikk lattermusklene virkelig trimmet seg. Noen synes også forslaget var besynderlig likt en fersk aprilspøk.

- Jeg har ikke hund og liker ikke hunder, men dette er nesten kopi av aprilspøken til NRK. Betyr dette at jeg kan be bikkja til naboen holde kjeft etter klokka ti, ville Øyvind Herland (FrP) vite. Og svaret fra en like lattermild rådmann var at nabohunden først må få komme med en høringsuttalelse til forskriftene, skriver avisen Vestnytt.

Fullt alvor
Skogbrukssjefen som har kommet med den nye forskriften, skjønner at folk blir svært lattermild. Men det er alvor bak forslaget.

- Jeg har selv opplevd å bo i et nabolag der en hund stod og bjeffet i timevis til langt på natt. Hvis bikkja så starter på an igjen tidlig på morgenkvisten kan det fort bli slitsomt for naboene, seier skogbrukssjef Erik Schult til avisen.

Nå er det store spørsmålet i Fjell kommune hvor mye en hund må bjeffe for å bli kalt en bjeffende hund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere