RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gnistrende eventyr-fortsettelse

Sist oppdatert:
Neste del av Monkey Island byr på mer moro.

Eventyrspillserien «Monkey Island» er blant de mest kjente og kjære for dataspillere som har vært med en stund, og i hvert fall jeg var veldig skeptisk til «Tales of Monkey Island: Chapter 1». Heldigvis var det helt uten grunn, Telltale Games leverte en glimrende opplevelse som var fullt på høyde med seriens eldre medlemmer.

Varme i trøya
Nå er det andre kapittelet, eller episoden om du vil, her og det er tydelig at både utviklerne og skuespillerne begynner å bli varme i trøya. Regien er strammere og manuset skarpere og mer underholdende enn i det første kapittelet.

I tillegg lever skuespillerne seg mer inn i rollene, spesielt spøkelsespiraten LeChuck, hovedpersonen Guybrush og kona hans Elaine utmerker seg.

Utfordrende oppgaver
«The Siege of Spinner Cay», som er den delen av tittelen jeg ikke plass til i ingressen, begynner der hvor det første kapittelet slapp og foregår på Jerkbait Islands. Guybrush er fortsatt på jakt etter en kur for sykdommen han slapp løs, og målet denne gang er å hjelpe Jerkbaits innbyggere med å bli kvitt noen slitsomme pirater. Øygruppas leder vet nemlig hvordan man finner den mystiske La Esponja Grande.

Som i eventyrspill flest kommer du deg gjennom spillet ved å løse oppgaver og «The Siege of Spinner Cay» sine er av ypperste klasse. Siden det ikke er så mange har jeg ikke lyst til å avsløre noen, men kan si så mye som at jeg synes oppgavene er like kreative, morsommere og mer utfordrende enn i det første kapittelet. Utviklerne har for øvrig implementert et glimrende hintsystem, så du rusler aldri rundt uten mål og mening for lenge.

Flott grafikk
Teknisk er «Spinner Cay» også meget bra. Områdene du utforsker er varierte og detaljerte, figurene nydelig animerte og lydbildet en fryd for ørene.

Dessverre er ikke alt helt som det skal være, men feilene påvirker ikke opplevelsen nevneverdig. Kameraet er fortsatt ikke helt patent, gjenstandssystemet litt kronglete og med unntak av hovedpersonene er ikke figurene særlig minneverdige.

Et godt kjøp
Heldigvis lærer du deg å leve med de to første feilene og selv om figurene ikke er minneverdige, er de fortsatt morsomme. Hvis du er ute etter å sette de små grå på prøve og liker å le masse mens du holder på, er «Tales of Monkey Island: Chapter 2 - The Siege of Spinner Cay» spillet for deg.

Bare husk og spill gjennom «Chapter 1» først, ellers er det lite som gir mening.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere