RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

God dag på Wall Street

Sist oppdatert:
Børsen steg påtross av få nyheter i markedet og at det ventes en renteøkning fra Bernanke i morgen. Følg Utviklingen her.

I går snudde Wall Street ned etter å ha startet dagen bra, men det ble ingen trend da børsene endte med opptur.

Dow Jones som regnes som industriindeksen i USA startet dagen med å stige 0,15 prosent til 10.941,78 poeng, og utover dagen steg indeksen enda mer og avsluttet 0,45 prosent opp.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen klatret 0,55 prosent.

Aksjene på den brede S&P 500-indeksen steg 0,55 prosent.

Følg utviklingen på Wall Street her.

NA24 - din næringslivsavis

Det var spesielt energiaksjene som dro børsen opp onsdag, men oppturen var ikke så stor som mange håpet. Dette skyldes at markedet er noe usikkert i forkant av morgendagens rentebeslutning fra den amerikanske sentralbanken. Ekspertene venter en renteoppgang, men de er ikke like enige om hvor renten skal etter denne oppgangen. Hvis en følger rentekontraktene venter rundt 83 prosent at rente vil bli satt opp i august også, men dette er veldig avhengig av hvordan inflasjonen og prispresset utvikler seg.

- Tirsdagens brede nedsalg var noe overdrevent, så vi burde få en liten rekyl, men ikke en monumental rekyl, sasjefstrateg Art Hogan i meglerhuset Jefferies & Co til Marketwatch tidlig onsdag.

- Vi hadde et ganske betydelig nedsalg¿ men det er virkelig ikke drevet av noe spesielt, fortsetter Hogan til Marketwatch.

Den siste tidens mange milliardoppkjøp har fått markedet til å spekulere i aksjer igjen. Rekordhøye premier i forbindelse med budene har fått tiltroen på aksjer som gode investeringer igjen.

Dagens nøkkeltall:

Dow 10,973.56 + 48.82 + 0.45%

Nasdaq 2,111.84 +11.59 + 0.55%

S&P 500 1,246.01 +6.81 + 0.55%

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest