RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

God fart for en kvart million

Stødig RIB fra lavkostland. Les vår vurdering.

Når mange norske båtprodusenter flytter utenlands for rimeligere produksjonsbetingelser, gjør flere italienerne akkurat det samme. Capelli har flyttet sin RIB-produksjon til Tunisia, noe som gir klare økonomiske fordeler, men også byggemessige utfordringer, skal vi tro talsmenn for selskapet.

Denne artikkelen er hentet fra Kastloss.no.

Etter hva vi kan forstå, holder båtene uansett like god standard som de masseproduserte konkurrentene i klassen.

35 knop
Capelli 570 Tempest er en moderat kjørebåt. Den er relativt trimmevillig, går nokså tørt i vannet og virker kontant med Suzuki 90 hk. Vi savner en non-feedback styreklokke, som hindrer drag i rattet ved lave hastigheter.

Capelli kaviterer noe i svingene, men virker kompakt i møtet med den hekksjøen vi klarer å oppdrive. En toppfart på 34,7 knop er godkjent, men uten at vi får den helt store fartsopplevelsen.

Gjennomtenkt
Konsollen er fint formet og sitteposisjonen for føreren er behagelig. Den noe fremoverlente girspaken ødelegger den fine ergonomiske følelsen, men når man kommer seg på beina, forstår man hvorfor den er plassert slik.

Daglige båtnyheter og prøvekjøringer: Sjekk Kastloss.no

Å stå i en seks meters RIB kan nok likevel bli slitsomt i lengden, i hvert fall om sjøen er tøffere enn på testdagen. Instrumenteringen på dashbordet er uansett oversiktlig, og vi gir plusspoeng for låsbart hanskerom i siden av konsollen.

Mer om båt og båtliv: Nettavisens båtmagasin

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere