*Nettavisen* Nyheter.

God lyd på mp3-spilleren

Hvis du er glad i lyd, da er det disse øreproppene du skal velge.

11.12.06 08:14

Nesten hver gang vi eller andre medier tester musikkspillere pleier vi å påpeke at kvaliteten på øreproppene er begredelige og at de bør kastes i søppelbøtta like greit først som sist.

Mye å velge mellom
Det kan derimot ofte være vanskelig å vite hva du skal kjøpe hvis du er glad i god lyd, og vi har testet flere såkalte «in ear»-ørepropper som virkelig er det som er populært for tiden.

Både løsningen vi har sett på fra Creative og Ice-mat har hatt sine positive sider, men det har ikke helt klart virkelig imponere oss. Vi har sittet igjen med en følelse av at øreproppene Sony Ericsson benytter på sine Walkman-telefoner er en minst like god løsning.

Men det var før vi fikk teste Bose’ in-ear-løsning.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rimelig kvalitetsprodukt
Bose er viden kjent for å få til relativt god lyd med små høyttalere, og det bør være et godt utgangspunkt for å lage gode in-ear-produkter. Problemet er derimot som alle som følger litt med på lydfronten vet at produktene til Bose koster langt mer enn det som de fleste synes er behagelig for lommeboka.

Men prisingen på øreproppene til Bose er ikke avskrekkende med sine 900 kroner. Creative sine Eurvana-plugger koster bare hundrelappen mindre.

Veldig god passform
Det første vi merket når vi forsøkte øreproppene var hvor ekstremt godt de tilpasset seg øret, og la seg godt på plass uten å presse. Gummien som benyttes er myk og god, med likhetstrekk med silikon. Det gjør at du ikke vår litt vondt i ørene av proppene, noe du kan få av enkelte andre løsninger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det følger med gummiplugger i tre forskjellige størrelser for å passe godt i alle ører.

Det andre vi legger merke til er at Bose ikke har noe ønske om å lage en lydtett løsning. Det gjør at øreproppene ikke tetter øregangene dine skikkelig, selv om proppene går inn i øregangen for å gi et best mulig lyd. Det er mange som klager over at de begynner å svette i ørene av slike ørepropper, og det vil definitivt ikke være noe problem med disse. Ulempen med dette er selvsagt at ikke like mye støy blir sperret ute.

Klikk på bildet for å forstørre.

Imponerende lyd
Men det er likevel ikke før du setter på musikk at du merker hva slags kvalitetsprodukt du har kjøpt. Øreproppene har et lydbilde som vi ikke har hørt maken til på noen andre så små løsninger, og de imponerer spesielt i bassfrekvensene som er dyp og krystallklar.

Mellomtonen tenderer av og til mot å være litt i overkant dyp, og diskanten kan bli litt markert med flate EQ-innstillinger, men med en liten diskantheving så åpenbarer det seg et lydbilde som gjør at du virkelig begynner å glede deg over musikken.

Vi kjørte lyden gjennom Creatives F-Fi Chrystalizer-teknologi, som gjør lyden litt skarpere i kantene, og det viste virkelig hva disse øreproppene kunne utrette når kilden var god.

Konklusjon
Vi skal selvsagt være forsiktig med å si at Bose har utført mirakler med disse øreproppene, og det er utvilsomt slik at gode øreklokker gir enda bedre lyd, men i denne størrelsen og denne prisklassen er Bose In-ear headphones en soleklar favoritt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ja, øreproppene koster mer enn en middels god mp3-spiller, men de er definitivt verdt hver eneste krone. Betyr lyd noe for deg, så er dette julegaven du bør kjøpe til deg selv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag