RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

God og billig middag

Sist oppdatert:
Her er noen middagstips som gjør lommeboka glad.

Tomme bankkontoer krever mer fantasi. Magen skal fylles, samtidig som du vil styre unna frossen ferdigmat.

Grønt
Sett kurs for grønnsaksdisken og finn hovedingrediensene der. Gulrot, kålrot, purre og løk er billige, og lette å få tak i på vinterstid. Allerede her har du en enkel wok med et fyldig vitaminalfabet. Tilsett grønne erter, egg eller ris, og måltidet metter mer. Vegetarmat er ikke å forakte i innsparingstider. Det er mye å spare på å velge bort kjøtt og fisk. Bruk oppskriftene som utgangspunkt, og legg til og trekk fra ut ifra hvor i lønnssyklusen du befinner deg. Tenk langsiktig når økonomien tillater det. Invester i sesongbetonte grønnsaker, og frys dem ned.

Mettende tilbehør
Suppler med ris, poteter og pasta. Det fyller magen og passer godt til et grønt sparemåltid. Her er det gode muligheter for å kjøpe inn store økonomipakker. Potet kan også brukes som hovedingrediens. Server det du måtte ha til bakt potet. Alt fra grønnsaker til gryterettrester kan brukes. I hermetikkhyllene kan du finne billig tilbehør som tomater, tunfisk og bønner.

Et godt krydder kan gjøre underverker. Lær deg å krydre selv, det er billigere enn å kjøpe ferdige krydderblandinger.

Det aller viktigste er å ikke handle i sulten tilstand. Her gjelder det å ha et kaldt hode og en full mage.

Bakte rotgrønnsaker med feta og hvitløk
Bakt paprika fylt med kinakål og oliven
Regnbueris
Omelett etter prinsippet man tager hva man haver
Indisk eggekarri
Wok med kinakål
Tunfiskspagetti

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere