God start for nytt byrå

Uniform var ekspansive i fjor og både designbyrå og nystartet reklamebyrå og forlag gikk med overskudd.

20.06.08 11:06

For ett år siden startet designbyrået Uniform opp Konstabel Reklamebyrå, for å ta unna reklameoppdrag som Uniformkundene ønsker gjennomført. Dette slik at Uniform kunne fortsette å rendyrke sine tjenester som et strategisk designbyrå innen web, TV og print.

Tankegangen er at Konstabel kjøper tjenester av Uniform, mens Uniform kjøper tekst- og rådgivningstjenester fra Konstabel.

Allerede etter at 2002 var gjort opp kunne byrået vise til et pent lite overskudd på 834.000 kroner av en omsetning på 4,5 millioner kroner. Byrået startet opp med to ansatte, nå jobber fire personer på heltid som Konstabler for kunder som teleselskapet Tele2s norske gren, inkassofirmaet Lindorff, Forlagssentralen og Lindbak.

Men Konstabel var ikke enste nyskapning fra Uniform i fjor. Byrået "tok en Dinamo" og satset på forlagsbransjen, etter at de hadde gitt ut boken "Kraft" i samarbeid med Frelsesarmeen. Boken " Slipp råvarene løs" kom i fjor høst på Sirene Forlag og var en økologisk kokebok. Sirene Forlag er et prosjektbasert forlag som kjøper tjenester av Uniform og Konstabel. Første regnskapsår ble gjort opp med 835.000 kroner i inntekter og et driftsresultat på 111.000 kroner.

- Vi er godt fornøyd med Konstabel og det ser veldig bra ut, sier Jon-Frede Engdahl, styreleder i Uniform og Konstabel. Han legger til at de har ambisjoner om å vokse til å bli rundt 10 ansatte i byrået, men har ingen konkrete planer for når det skal skje.

- Sirene er litt mer usikkert. Det er et sovende selskap i den forstand at det ikke er noen ansatte. Vi leier inn arbeidskraft fra Uniform og Konstabel, men vi har ambisjoner om å gi ut en bok eller to også i år. Vi gikk med overskudd med første utgivelse og er fornøyd med det, sier Engdahl til Propaganda.

Også moderbyrået, Uniform Strategisk Design AS, kunne vise til et overskudd i fjor. Etter å ha redusert driftsinntektene med to millioner kroner fra 15,1 til 13,1 millioner kroner mellom 2000 og 2001 stabiliserte inntektene seg i fjor. Omsetningen endte på 13,1 millioner kroner, mens driftsresultatet økte fra 1,4 til 1,8 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.