RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

God start på leteåret

Sist oppdatert:
Letevirksomheten på norsk sokkel har til forskjell fra 2005, kommet godt i gang i år.
Ifølge en gjennomgang gjort av Offshore.no har boring av fem letebrønner blitt påbegynt på norsk sokkel frem til begynnelsen av februar, mens det i hele fjor ble boret kun 10 letebrønner.

Oljedirektøren Gunnar Berge signalisert i forrige måned at Oljedirektoratet ser for seg at det blir boret mellom 20-25 letebrønner fra mobile rigger, og mellom en til fem fra faste installasjoner i år. Det var også omfanget som ble signalisert i begynnelsen av fjoråret uten at man kom i nærheten.

Esso borer nå to brønner i Nordsjøen. Den ene ligger i blokk 15/9-22, og blir boret med Ocean Vanguard. Den andre brønnen blir boret av riggen Mærsk Gallant, og ligger i blokk 9/4-5. Samtidig er Statoil i gang på Uranus i blokk 7227/11-1 i Barentshavet med riggen Eirik Raude, og en letebrønn fra installasjonene på feltet Kvitebjørn, som ligger i blokk 34/11-5, i Nordsjøen.

Den femte og siste letebrønnen som bores er det ifølge Offshore-no, selskapet Talisman som står for. Den blir boret av Mærsk Giant, og ligger i nordsjøblokken 15/12-16.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere