RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

God vekst i EDB

Sist oppdatert:
Konsernsjef Endre Rangnes la frem det beste resultatet noensinne.
EDB Businesspartner er tirsdag morgen ute med sine tall for fjerde kvartal 2006. IT-selskapet økte driftsinntekter med 25 prosent til 1.588 millioner kroner mot 1.269 millioner kroner i samme kvartal 2005.

- EDBs omsetning og EBITA i fjerde kvartal er den høyeste noensinne, og 2006 har vært et godt år for EDB. Hver fjerde omsetningskrone kommer fra Sverige, og jeg er spesielt fornøyd med at lønnsomheten i den svenske delen av virksomheten er betydelig bedret gjennom 2006. EDB leverer i tråd med strategien om å være et ledende nordisk IT-tjenesteselskap, og vi er godt rustet for videre lønnsom vekst i årene fremover, sier
EDBs konsernsjef Endre Rangnes

Konsernets driftsresultat før amortisering av immaterielle eiendeler (EBITA) ble 159 millioner kroner mot 138 millioner kroner i samme kvartal året før. Det ga en margin på 10 prosent, en nedgang fra 10,9 prosent.

EDB hadde driftsresultat på 141 millioner kroner mot 112 millioner kroner i fjerde kvartal 2005. Resultat før skatt ble på 130 millioner kroner mot 109 millioner kroner i tilsvarende periode året før.

Resultat etter skatt ble 141 millioner kroner mot 88 millioner kroner i samme periode 2005.

Ifølge en sammenstilling innhentet av SME Direkt for TDN Finans ventet analytikerne at EDB Business Partner ville legge frem driftsinntekter på 1.541 millioner kroner og et driftsresultat på 131 millioner kroner. Resultata før skatt var ventet å lande på 116 millioner kroner.

Fortjeneste per aksje etter skattefordel ble 1,55 kroner i fjerde kvartal 2006 som følge av oppføring av utsatt skattefordel i Sverige.

- Selskapet legger stor vekt på tiltak som sikrer kompetanseutvikling av selskapets medarbeidere og kostnadsmessig konkurransekraft på nivå med eller bedre enn markedet. EDB er dessuten godt posisjonert til å delta aktivt i konsolideringen av den nordiske IT tjeneste industrien, skriver selskapet i sin resultatpresentasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere