Gå til sidens hovedinnhold

Gode formål får gaver av banken

Nylig fikk nordstrandspeidere penger til bålplass og utedo av Sparebankstiftelsen DNB. Nå vil banken dele ut flere pengegaver til lokale formål.

$BYLINE_ON$ Aina Moberg

aina.moberg@dittoslo.no

NORDSTRAND/MANGLERUD: Prioriterte formål for 2012 er delt i to kategorier; kunst/ kultur og nærmiljø, idrett og lek.

– Gaver innen den første kategorien skal ha som mål å bidra til å gjøre kunst og kultur tilgjengelig (både fysisk og intellektuelt), bidra til å utvikle kunstnerisk og estetisk forståelse og bidra til dialog mellom kunstner/kulturuøver og publikum. Vi vil prioritere støtte til nyskapende og særegne prosjekter som kan gjenbrukes, for eksempel utsmykninger, arenaer, scener, utstyr, kostymer og manus, sier banksjef Arne B. Larsen i DNB Nordstrand og banksjef Lillian Dahl Johansson i DNB Manglerud.

– Gaver i den andre kategorien skal ha som mål å bidra til å aktivisere og sosialisere i lokalmiljøer, skape liv og røre og bidra til følelse av mestring. Gaver innen dette formålet kan være for eksempel aktivitetsområder/arenaer (ikke oppføring av idrettshaller eller kunstgressbaner) , leke- og møteplasser og utstyr for fysisk og mental aktivitet, forteller de.

Blant annet har Abildsø gård, Lions Club Nordstrand, stiftelsen Hallvardbo og nordstrandspeiderne tidligere nytt godt av Sparebankstiftelsens utdelinger. Sistnevnte fikk 40.000 kroner til utbedring ved Sølvhytta i Østmarka.

Nå tas nye lokale søknader i mot, og søknadsfristen er 15. februar. Fullstendig utlysningstekst og påmeldingsskjema finnes på: www.sparebankstiftelsen.no.

Les om flere gaver fra Sparebankstiftelsen her:

Abildsø gård

Søndre Aas gård