*Nettavisen* Nyheter.

Gode kompiser godt i gang

NRK-duoen Erlend og Steinjo er morsomme – men jeg vet ikke hvorfor.

27.10.05 23:42

Klikk på bildet for å forstørre.

En ny sesong med «Slå på ring» er som å møte igjen gamle kompiser. Det tar en liten stund før den interne humoren sitter som den skal, men vi finner fort tonen.

Derfor er det mye jeg ler av, uten helt å vite hvorfor det er morsomt. Som husbandet Robosynth, og de små glimtene av 3D Boys – som byr på finfine spesialeffekter for alle som har på seg 3D-briller.

Det som fungerer best for Erlend og Steinjo er uten tvil hitlisten. Artistgalleriet har hysterisk morsomme navn og morsomme låttitler, som den tyske dancegruppa München med låten «Friday Fahrenheit», rockebandet Grønn Te med sangen «Frossen sky», og ikke minst ukens listetopp – Fleming & Pipi med melodien «Crazy Cat».

Også filmtrailerne sitter som de skal: denne uken var det «Killcop», med skuespilleren sir Down Townsington i hovedrollen, som fikk omtale på filmfronten.

Det som fungerte dårligst var den animerte parodien på «Ekstrem forvandling». Hetsingen av makeover-serien er for politisk korrekt. Erlend og Steinjo er best på å parodiere klisjeer fra film- og musikkindustrien.

Uansett er det godt å være i gang igjen, og det er tydelig at vi kan se frem mot ukevis med intern guttehumor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.