RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gode matpakketips

Sist oppdatert:
Sommerferien er over og det er igjen tid for matpakkesmøring for skole og jobb. Her får du Fedons egne tips til å lage en litt mer spennende nistepakke:

Matpakken behøver ikke nødvendigvis være brødmat, men den kan godt være det. I andre land er det vanlig å spise lunsj som ligner på det man spiser som middag i Norge og jeg kan nevne at brødmatpakke er noe som har bare eksistert i rundt 50 år i Norge. Det er ingen urgammel tradisjon.

Mer enn skinke og ost

Velger man brødmat, er det viktig å velge svært grovt brød, gjerne med en del rug, bygg og havre i. Man bør være mer kreativ og ikke begrense påleggsvalget til skinke eller ost.

Pålegget bør gjerne være proteinrikt og ikke for fettrikt og veie omtrent like mye som brødet. Gode eksempler er makrell i tomat, peppermakrell, skinke (flere skiver), kalkunskinke, kylling, kokt egg, eggerøre, reker, krepsehaler.

Det er viktig å bruke salatblader, tomat, agurk, paprika og andre grønnsaker, gjerne lettmajones i stedet for smør eller margarin.

Velger man annet enn brødmat er mulighetene uendelig. Det letteste er å ta med seg rester fra gårsdagens middag i en matboks. Man kan også ha med seg en neve rå nøtter og en frukt (for eksempel eple eller pære) som et ekstra mellommåltid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere