RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gode meningsmålinger for de rødgrønne på Island

Reykjavik (NTB-Reuters): Islands rødgrønne regjering har en solid ledelse på opposisjonen, viser nye meningsmålinger.

Dersom det var valg i dag, ville de to partiene i den rødgrønne koalisjonsregjeringen fått 40 av 63 mandater i Alltinget, ifølge en måling i den statlige kringkastingen og en annen måling i avisa Morgunbladid.

Det konservative Selvstendighetspartiet ville fått 17 mandater og dermed blitt det største opposisjonspartiet, og det sentrumsorienterte Framstegspartiet seks.

En midlertidig regjering bestående av De venstregrønne og sosialdemokratene har sittet med makten siden januar da den konservative regjeringen falt som følge av omfattende protester etter finanskollapsen i fjor.

Lederne for begge de to partiene sier de er villige til å fortsette om de vinner nyvalget 25. april.

Ifølge målingene får De venstregrønne mellom 25 og 28 prosent, mens sosialdemokratene får mellom 29 og 32 prosent. Selvstendighetspartiet har mellom 24 og 29 prosent, og Framstegspartiet mellom 7 og 12 prosent.

Ved det forrige valget i mai 2007, før finanskollapsen, fikk Selvstendighetspartiet 36,6 prosent, sosialdemokratene 26,8 prosent, De venstregrønne 14,3 prosent og Framstegspartiet 11,7. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere