Gå til sidens hovedinnhold

Gode minner

Tshawe Baqwa får mange gode assosiasjoner når han hører ordet Tveita.

TVEITA: Tshawe trives best blant østkantfolk og er glad han ikke vokste opp på andre siden av sentrum. Rapperen er takknemlig for alle gode minner som opp-veksten på Tveita har gitt ham.

- Jeg husker jeg klina med den første kjæresten min i tunnelen like ved hovedinngangen på Tveita senter. Det var fest på Tveita-klubben, som lå like ved, og vi snek oss ut. Jeg fniser fortsatt litt når jeg ser den tunnelen, forteller Tshawe.

Musikk med morsmelka

Musikken har alltid vært en del av livet til rapperen. Foreldrenes musikkinteresse smittet over på sønnene i familien, og mens moren jobbet nattevakt, tok storebrødrene med seg fem år gamle Tshawe ut og hørte på hiphop.

Madcon oppsto allerede da Tshawe møtte Yosef Wolde-Mariam gjennom venner som 13-åring. Mye musikk ble skapt hjemme på gutterommet.

- Vi satt en gjeng hjemme hos meg og skrev tekster. Først hermet vi etter idolene våre, og så fant vi sakte men sikkert vår egen identitet, sier Tshawe.

Kulere enn spellemann

15 år senere er duoen mer populær enn noen gang og nominert til to spellemannspriser. Men Tshawe setter vel så mye pris på Årets navn-nominasjonen.

- Det er mye kulere å være nominert i Groruddalen av likesinnede, enn til en stor bragd som Spellemannsprisen av folk jeg ikke har så mye til felles med. Komplimenter betyr mer når de kommer fra folk med samme bakgrunn, sier Tshawe.

Og rapperen vil gjerne gi noe tilbake til Tveita hvis han blir Årets navn i Groruddalen og får 10.000 kroner til et godt formål.

- Jeg ville gitt dem til et fond for vanskeligstilte barn der jeg vokste opp. De finnes dessverre fortsatt, sier han.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat