RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gode nyheter for DNO (ny)

Sist oppdatert:
Oljefeltet Goliat i Barentshavet er stort nok til utbygging og prøveboringer har vært svært vellykket. En samlet miljøbevegelse varsler båk. Les mer her
(Ny: Oppdatert med melding fra DNO)
Det italienske oljeselskapet ENI har avsluttet boringen på Goliatfeltet i Barentshavet. De norske oljeselskapene DNO og Statoil er godt eksponert i Goilatfeltet. DNO har 15 prosent av Goliatfeltet, Statoil har 20 prosent og ENI kontrollerer de resterende 65 prosentene.

Det er funnet betydelige mengder olje i brønnen, nok til at Goliatfeltet kan bygges ut, melder NRK.no. Eierne av Goliat vil ikke kommentere det nye funnet før Oljedirektoratet er informert, men NRK skriver at de vet at boringen har vært svært vellykket.

Ocean Rigs Eirik Raude skulle teste fire ulike nivåer i reservoaret, men det viser seg at de fant rikelig med olje helt ned til bunnen. Foreløpige anslag går ut på at Goliat inneholder om lag 100 millioner fat olje. Ikke av de største feltene på norsk sokkel, men likevel stort nok til utbygging. Dette kan bli den første oljeutbygginga i norsk del av Barentshavet, omlag 45 kilometer fra land i Hammerfestbassenget, melder NRK.

DNO informerer
Oljeselskapet DNO opplyser at funnene i forbindelse med prøveboringene på Goliat-feltet indikerer en lomme med gass- og oljeforekomster. Brønnen har nådd 2400 meter og lommen med gass og olje ligger på 1000 meters dyp. Ifølge DNO er den videre planen er at det vil bli satt en tredje prosess med boring ned til 2700 meter.

Videre skriver DNO at funnene vil bli evaluert når boringen av brønnen er ferdig og at det da vil bli tatt en avgjørelse om de vil starte arbeidet med utviklingen av feltet.

Varsler tøff miljøkamp

En samlet miljøbevegelse er i harnisk og går hardt ut mot denne utbyggingen. Den nye regjeringen er også splittet i sitt syn på utbygging i Barenshavet.

- Her står alle miljøvernorganisasjonene samlet om et bastant nei til utbygging. Det er altfor nær en sårbar Finnmarkskyst, mener Rasmus Hansson, generalsekretær i Verdens Naturfond.

- Statens Forurensningstilsyn har sagt om dette området at her er det umulig å få på plass en tilfredsstillende beredskap. Regjeringen har heller ikke lovet at det skal gis utvinningstillatelse, selv om det er gjort et funn, sier Rasmus Hansson ifølge NRK.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere