RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gode nyheter utenfra løftet Oslo Børs

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): En positiv rapport fra Det internasjonale pengefondet om de globale økonomiske utsiktene i 2012 utløste tirsdag et minirally på Oslo Børs og løftet de fleste indekser over hele Europa.

Også den nasjonale produksjonsindeksen i Tyskland og salget av spanske statsobligasjoner var rene vitamininnsprøytninger for Europas børser. Når så flere av de største selskapene på hovedindeksen kunne legge fram egne positive nyheter, var det duket for en god dag i Oslo.

Bare fire selskaper på hovedlisten måtte registrere nedgang, mens 50 selskap sluttet dagen med oppgang. Fem selskap forble uendret. Omsetningen nådde likevel ikke opp i 4,5 milliarder kroner.

Hovedindeksen sluttet på 422,99 poeng, en oppgang på 2,30 prosent. Hittil i år har den steget i verdi med 9,85 prosent.

De store selskapene steg jevnt over med mellom 2 og 7 prosent. Aker Solutions sluttet med en oppgang på 7,35 prosent mens Statoil økte med 2,33 prosent. Blant de med lavest vekst var Telenor med 0,69 prosent, det samme som Schibsted, og SeaDrill med 1,16 prosent.

En svak nedgang i oljeprisen klarte ikke å hindre at den norske krona stadig blir sterkere og snart har samme verdi mot euro som like før den siste rentenedsettelsen i Norges Bank. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere