RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gode ordretall fra USA

Sist oppdatert:
Tall for ordreinngang på varige goder i USA var klart bedre enn ventet i februar med den volatile transportsektoren som hoveddriver. Det viste nye tall onsdag
Klokken 14.30 ble statistikken over ordreinngangen på varige godee i USA publisert av handelsdepartementet.

I forkant av at tallene ble offentliggjort ventet markedet en økning på 1,5 prosent i februar mot måneden før. I foregående måned falt ordreinngangen med 2,3 prosent.

Fasiten ble 2,5 prosent, mens ordreinngangen i januar ble revidert ned fra minus 2,3 til minus 2,7. Dette er den fjerde måneden av de seks siste hvor ordreinngangen stiger.

Det var transportsektoren som trakk opp i februar. Utenom transportsektoren var ordreinngagen i februar minus 0,3 prosent.

Ordreinngangen i transportsektoren steg med 9,9 prosent i februar, etter et fall på hele 10,5 prosent måneden før.

Dette er ordreinngang varige goder - USA:

Dette tallet måler dollarverdien av ordrer for varige goder, definert som varer med en forventet levetid på mer enn tre år.
Tallet blir ansett som en god indikator på kommende aktivitet i industrien, men er utsatt for ganske mye volatilitet og revideringer i etterkant. Spesielt svinger tallene for forsvars- og transportsektoren mye, og mange ser derfor primært på et tall som holder disse utenom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere