RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gode resultater fra Biotec

Sist oppdatert:
Men det er mulig det er bivirkninger.
Av: Gulbrand Øverbye
Biotec Pharmacon kommer stort sett med gode nyheter fra kreftstudien de gjennomfører ved Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Studien tester hvor god evne deres nye farmasøytiske virkestoff SBG har til å angripe og ødelegge kreftceller i kombinasjon med et antistoff, og om det gir bivirkninger. Foreløpig ser det ut til at SBG har en svært god sikkerhetsprofil, og det er observert positiv respons på kreftutviklingen hos flere av pasientene som har gjennomført behandling med SBG i kombinasjon med antistoff mot kreftformen neuroblastom.

Pasientene som gjennomgår behandlingen er 24 barn som har utviklet spredning, og som ikke har respondert på forutgående behandling med konvensjonell kjemoterapi. Disse pasientene har således svært dårlige overlevelsesprognoser, men tidligere studier ved Sloan-Kettering har vist at behandling med kreftantistoffet 3F8, som brukes i studien, har gitt positiv effekt i deler av denne pasientgruppen. Man mener SBG kan øke effekten av antistoffbehandlingen.

Mulig bivirkning
Kun én hendelse kan tyde på bivirkninger som kan tilskrives SBG. Dette skjedde på det høyeste dosenivået, og studien vil derfor utvides med et ekstra dosenivå for å finne ut om man er nær maksimalt tolererbar dose.

Lovende resultater
Av 20 som kan evalueres, har man sett en reduksjon i kreftutviklingen i skjellettet på 8. Det understrekes at resultatene er foreløpige, men de vurderes som lovende.

I tillegg til denne studien, er selskapet også i ferd med å gjennomføre to studier på SBG ved Ullevål universitetssykehus og Rikshospitalet-Radiumhospitalet i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere