Gå til sidens hovedinnhold

Gode resultater på Hartvig Nissen

På Hartvig Nissen videregående skole førte den valgfrie nynorskprosjektet til gode resultater i norsk hovedmål.

FROGNER: Prosjektkoordinator ved Hartvig Nissen skole forteller at skolens deltagelse i prøveprosjektet om valgfri nynorsk var svært vellykket.

Elevene var veldig fornøyde de tre årene de slapp å skrive nynorsk, for å si det sånn, sier norsklærer og prosjektkoordinator Hallvard Nyrud. Han legger vekt på at elevene fikk desto sterkere innføring i muntlig nynorsk, lesing av samtidslitteratur og besøk fra diverse nynorskentusiaster som Målungdommen og forskjellige nynorske forfattere.

Godt mottatt

Prosjektet ble veldig godt mottatt av elever ved skolen, og noen håpefulle fra andre skoler prøvde å slenge seg på prosjektet i etterkant.

Elevene fikk veldig gode resultater i skriftlig eksamen hovedmål, sier Nyrud. dette var også det generelle resultatet for alle de åtte involverte skolene.

Spynorsk

Generelt sett oppfatter mange elever skriftlig nynorsk som en ekstra belastning, mens de "flinke" elevene ikke synes dette er et stort problem, mener Nyrud.

Jeg så jo at skrivingen på bokmål er noe mer lystbetont, sier Nyrud, som selv ikke ønsker å uttale seg om preferanse for verken det ene eller andre målet.

Lokalavisens journalist lurer på om begrepet Spynorsk Mordliste fremdeles eksisterer, og det kan en lattermild Nyrud bekrefte.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial