RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gode takter fra Europa

Sist oppdatert:
Forbrukertilliten i Europa er på vei opp og tjenestesektoren ekspanderer. Vil 2006 bli et godt år for den trege europeiske økonomien? Les mer her
En indeks som måler sentimentet blant husholdninger i eurosonen viste minus 11 i desember. Måneden før var indeksen målt til minus 13, melder Bloomberg News som henviser til statistikk fra Europa Kommisjonen.

Samtidig viste en indeks over tjenestesektoren i eurosonen en måling på 56,8 for desember i fjor. Dette er den høyeste målingen siden januar 2004, og en forbedring fra november da indeksen kom inn på 55,2.

Målingen er foretatt av NTC Research for Royal Bank of Scotland melder Bloomberg News. Målinger over 50 viser en ekspansjon i tjenestesektoren, mens en måling under viser nedgang.

Dette er gode tegn for den europeiske økonomien som har slitt med lav vekst og høy arbeidsledighet og flere analytikere forventer nå en sprekere vekst i eurosonen fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere