Gå til sidens hovedinnhold

Gode tider for norske husholdninger

Oslo (NTB): God lønnsvekst, lave renter og lav inflasjon og stabil, lav ledighet - analyseselskapet Pöyry ser ingen skyer på den økonomiske himmelen for norske husholdninger de nærmeste årene.

Det er i hvert fall gjennomgangstonen i årets første utgave av rapporten «Norsk økonomi», som ble lagt fram onsdag. Mens landene rundt oss fortsatt sliter med økonomien, peker alle indikatorer rett vei for Norge.

- Vi tror på en fortsatt konjunkturoppgang, men den vil være nokså moderat, nettopp på grunn av den svake internasjonale økonomien, sier sjeføkonom Roger Bjørnstad i Pöyry til NTB.

I prognosene, som gjelder fram til 2016, anslår selskapet at ledigheten vil holde seg på rundt 3,3 prosent, mens bankenes lånerente vil stige sakte, fra 4,7 prosent i år til 5,2 prosent om tre år.

- Det er en veldig liten økning, særlig tatt i betraktning det lave nivået vi er på, sier Bjørnstad.

Det er heller ingenting i Pöyrys anslag som tyder på at moderasjonslinjen i lønnsoppgjørene vil få noe gjennomslag. Med en nominell lønnsøkning på rundt fire prosent, kombinert med underliggende inflasjon på under halvannen prosent, ligger det an til en solid reallønnsvekst også i årene som kommer. (©NTB)

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen