RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gode tider for rendyrket supertankerrederi

Sist oppdatert:
VLCC-rederiet Knightsbridge kan vise til en kraftig resultatøkning under ledelsen til tidligere Frontline-sjef Ola Lorentzon
Knightsbridge som sitter på en flåte bestående av fem moderne supertankere, VLCC’er, fikk et overskudd på 17,8 millioner dollar i tredje kvartal, opp fra 3,2 millioner i samme periode i fjor.

VLCC'ene til rederiet tjente i snitt 53.800 dollar pr. dag i tredje kvartal, opp fra 50.800 dollar i andre kvartal. Snittet i spotmarkedet fra Midtøsten lå på 67.000 dollar dagen.

Grunnen til at Knightsbridges snittinntjening er lavere en spotmarkedet er at tre av skipene er leid ut på lang kontrakter på rater mellom 30.000 og 31.000 dollar dagen.

Med break-even på 15.411 dollar på kontantbasis gir det gode penger i kassen for Knightsbridge som ledes av Frontlines tidligere adm. direktør Ola Lorentzon og driftes av Frontline.

- Det sterke VLCC-markedet som vi opplevde i andre kvartal fortsatte inn i tredje kvartal på enda sterke nivåer, skriver rederiet i rapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere