RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gode Tietoenator-tall i slapt marked (Ny)

Sist oppdatert:
Det nordiske IT-konsernet TietoEnator og konsernsjef Matti Lehti slo markedets forventninger klart i tredje kvartal. Til tross for et slapt marked, er det tegn til bedring
Det går frem av selskapets resultatrapport for tredje kvartal. Selskapets omsetning i tredje kvartal endte på 305,4 millioner euro, mot 285,1 millioner i samme periode i fjor.

Driftsresultatet for goodwillavskrivninger endte på 35,8 millioner euro, mot 27,6 millioner i samme periode i 2002. Driftsmarginen i kvartalet økte fra 9,7 prosent til 11,7 prosent, mens den hittil for året ligger på 9,8 prosent.

Resultatet etter skatt endte på 15,1 millioner euro, en økning på 4,4 millioner fra i fjor. Resultatene var klart bedre enn analytikerne hadde ventet i kvartalet.

Slapt tredje kvartal, men tegn til bedring

- Det er ingen klare beviser på en generell markedsbedring i tredje kvartal, selv om små positive signaler begynte å vise seg, skriver Tieto i rapporten.

Selskapet mener at markedsforholdene stort sett er uendret. Likevel ser selskapet klare tegn til bedret utvikling fremover.

- Det finnes klare tegn på en positiv utvikling på markedet, selv om de fortsatt må meterialiseres i konkrete salgstall, skriver Tieto-sjef Matti Lehti i meldingen.

Sammenlignet med andre bransjer er det klart at it-markedet følger den generelle økonomiske utviklingen, dog med en forsinkelse, melder Tieto, som merker at kundene fortsatt er fokusert på kostnadsreduksjoner og andre tiltak som gir kortsiktige resultater.

Det meldes om fortsatt tøff konkurranse i markedet, spesielt i modne deler av markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere