RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Godkjenner britisk TV-fusjon

Sist oppdatert:
Fusjonen mellom de to britiske TV-kanalene Carlton og Granada har fått tommelen opp av britiske myndigheter.

For ett år siden avtalte de to britiske mediekonsernene Granada og Carlton å fusjonere sine TV-virksomheter for å skape et stort TV-selskap, ITV.

Nå har britiske myndigheter gitt tommelen opp for fusjonen, som kommer til å skape et TV-selskap til over 40 milliarder kroner, melder MediaGuardian. Statssekretær i det britiske næringsdepartementet, Patricia Hewitt, sier til avisen at fusjonen vil gi britisk TV-industri en vitamininnsprøyting og gi BBC god konkurranse.

Men hun innrømmer også noen ulemper med fusjonen. Blant annet fordi det vil bety at den nye kanalen vil kontrollere mer enn 50 prosent av det britiske reklamemarkedet for TV, en posisjon enkelte annonsører har uttrykt frykt for at kanalen vil utnytte. På tross av dette har Hewitt bestemt seg for at hun ikke ønsker å påby kanalen å dele opp reklameavdelingen.

- Jeg er sikker på at det fusjonerte selskapet vil være i stand til å konkurrere mer effektivt med BBC, Channel 4 og 5 og BskyB, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere