RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Godkjenner norsk laks

Sist oppdatert:
Singapores veterinær- og matmyndigheter har nå fått resultatene fra sin gifttest av norsk laks. Resutatet er oppløftende for norske lakseprodusenter
Konklusjonen til Singapores mat- og veterinærmyndighet er at norsk laks ikke inneholder tungmetaller. De slår fast at det er sikkert å spise norsk laks, melder Channel News Asia i morges.

Singaporske matmyndigheter bestemte seg fpr å teste norsk fersk laks etter at russiske veterinærmyndigheter rett før jul bestemte seg for å innføre fullt importforbud for norsk fersk fisk fra nyttår.

Russerne viser til funn av ulovlig høye nivåer av bly og kadmium i tester de gjorde i desember. Norske matmyndigheter har avvist funnene til russerne uten virkning.

Norsk laks utgjør ifølge Channel News Asia hoveddelen av lakseimporten til Singapore, og det siste året har importen ligget på 197 tonn pr. måned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere