RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Godkjenner rapport som sier Breivik er tilregnelig

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Den rettsmedisinske kommisjon godkjenner rapporten fra de sakkyndige Agnar Aspaas og Terje Tørrissen om Anders Behring Breivik, melder NRK.

Rapporten konkluderer med at Breivik er strafferettslig tilregnelig. For nesten fire uker siden ba Den rettsmedisinske kommisjon om en tilleggserklæring til rapporten fra psykiaterne Terje Tørrissen og Agnar Aspaas.

Ifølge kommisjonen hadde ikke Tørrissen og Aspaas tatt nok forbehold om at Breivik kan ha tilpasset forklaringen og oppførselen sin slik at han fremstår som tilregnelig, noe som var grunnen til tilleggserklæringen.

Den rettsmedisinske kommisjon godkjente mandag tilleggserklæringen, men har fremdeles spørsmål. Disse ber de Aspaas og Tørrissen besvare når de skal vitne mot slutten av rettssaken, ifølge NRK.

Den rettsmedisinske kommisjon og Oslo tingrett vil foreløpig bare bekrefte overfor NTB at kommisjonen har sendt et svar til retten. Det ble sendt på tampen av rettsdagen mandag og vil trolig bli tatt opp i retten tirsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere