RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Godkjenner Skandia-salg til DnB

Sist oppdatert:
Styreleder Bengt Braun trekker seg fra Skandia etter at en granskningskommisjon kommer med flengende kritikk. Men kritikken rammer ikke salget av kapitalforvaltningen til DnB og Svein Aaser (bildet)
Bengt Braun trekker seg umiddelbart. Samtidig innkalles det til ekstraordinær generalforsamling i selskapet.

Den siste utviklingen i skandalen rundt Skandia kommer etter at en granskningskommisjon har rettet hard kritikk mot selskapet.

- Noen personer i Skandias tidligere ledelse har brutt regler, ignorert styrebeslutninger og ført sine oppdragsgivere bak lyset. De har handlet i strid med den moral og anstendighet som er grunnlaget for god bedriftsledelse, heter det blant annet.

Skandia vil på grunnlag av rapporten gå til erstatningssøksmål mot de tidligere lederne Lars-Eric Petersson, Ulf Spång og Ola Ramstedt. Disse blir også formelt avskjediget, og alle etterutbetalinger til dem stanses.

Frikjenner DnB-transaksjon

En del av kritikken har gått på at Skandias salg av forvaltningsvirksomheten Skandia Asset Management til DnB i fjor ble gjort på bekostning av kundene i Skandia Liv.

Men det avviser kommisjonen, som mener transaksjonen ble gjort til markedsmessige betingelser og at morselskapet ikke har beriket seg på bekostning av Skandia Liv.

Det er ellers enorme bonuser og frynsegoder til den tidligere ledelsen i konsernet som har vært sentralt i kritikken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere