RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Knut A. Nadheim (Romerikes Blad)

Godkjenner ulovlig mur

- Vi kom fra ferie og oppdaget at det var oppført en svært høy mur bare noen få meter fra husveggen.

(Romerikes Blad) Kommunen hadde i forkant ikke gitt byggetillatelse eller dispensasjon fra reguleringsplanen for det omfattende prosjektet.

Eieren av et bolighus vis-à-vis steinmuren, tidligere Fetordfører Hallstein Flesland, hadde ikke mottatt noen form for nabovarsel.

– Vi kom fra ferie og oppdaget at det var oppført en svært høy mur bare noen få meter fra husveggen, sa Hallstein Flesland til Romerikes Blad den gang.

– Huset var leid bort, men vi visste selvsagt at det var anleggsarbeider i gang i Løkenåsen II. Likevel var det ikke i våre tanker at noen ville bygge en flere meter høy mur rett inntil tomtegrensa vår, sa Flesland.

Ikke byggetillatelse
Det viste seg i ettertid at hovedentreprenøren for byggearbeidene i Løkenåsen II, Leif Grimsrud A/S, verken hadde søkt om byggetillatelse for støttemuren eller for bygging av en intern vei like ved.

Firmaet fikk derfor pålegg fra Fet kommune om øyeblikkelig stans i arbeidet med veien i tillegg til å foreta en omgående og forskriftsmessig sikring av muren. Dette inkluderte også et midlertidig gjerde på toppen. I tillegg tok teknisk etat forbehold om at hele eller deler av støttemuren kunne bli forlangt revet.

Godkjent etter ett år
Senere er det inngått en avtale mellom Flesland og Leif Grimsrud A/S om blant annet beplantning i tilknytning til støttemuren for å dempe virkningen av det ulovlige oppførte byggverket.

Etter den framdriftsplanen som var skissert opp for utbyggingen av Løkenåsen II ble forslaget til detaljreguleringsplan behandlet i fjor høst.

Først i midten av juli i år fant entreprenørfirmaet Hans P. Brekkan, som står for selve utbyggingen av boligene i området, tiden inne til å sende nabovarsel til Ingrid og Hallstein Flesland for den oppførte støttemuren.

Fleslands har nå gitt tilbakemelding på at de ikke har noen merknader til nabovarselet eller søknadene om dispensasjon fra detaljreguleringsplanen.

Beplantes med blomster
– Vi er nå enige om at toppen av muren skal trekkes en meter ut og deretter beplantes med blomster som vil dekke en del av støttemuren. Dette vil gi en avdempet effekt i forhold til mitt bolighus, sier Hallstein Flesland i en kommentar til Romerikes Blad.

Daglig leder Asle Michael Berg i entreprenørfirmaet Leif Grimsrud A/S har ikke besvart Romerikes Blads telefonhenvendelser.

Les flere saker fra Romerikes Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere