Gå til sidens hovedinnhold

Godt år for lokale kjøpesentre

Alle de lokale kjøpesentrene har gjort det bra det siste året. Holmlia senter har hatt en økning i omsetning på 10,8 prosent og Bryn Senter har økt med nesten 22 millioner kroner.

Vårt distrikt: 2006 har gått ganske bra hos oss på Bryn Senter, for vi har hatt en økning på 3 prosent. Omsetningen for fjoråret var på 747,6 millioner kroner mot 725,7 i 2005, forteller senterleder Hanne Garberg.

Det er en økning på 21,9 millioner kroner.

Godt år

Noen av butikkene i senteret har hatt et veldig godt år.

Foto Knudsen har for eksempel hatt en økning i omsetning på 33 prosent på hele året, og det er kjempebra! Andre som har gjort det bra er Skoringen. De bygde om butikken i februar i fjor og kan nå vise til en økt omsetning på 22 prosent. Princess har også hatt en markant økning på 20 prosent det siste året, sier senterlederen.

Hun forteller at alle butikkene generelt har gjort det bra og at julehandelen har vært svært lønnsom.

I forhold til tidligere har julehandelen vært kjempebra. Den siste uken før jul hadde vi en økning i omsetning på 22 prosent i forhold til året før. Det hadde vi ikke forventet, siden julehandelen dét året var enormt bra, sier Garberg.

God trend på Holmlia

Økningen i omsetning på Holmlia senter er på 10,8 prosent. Bransjer som servering, mat, nytelsesmiddel og interiør har gjort det veldig bra. Det er kjempepositivt at Holmlia senter viser en så god trend. Vi har ikke mulighet til å måle besøkstall, siden senteret er utendørs, men det kan virke som om flere har begynt å bruke senteret, sier markedskoordinator for flere av OBOS-sentrene, Christina Cook Dalberg.

Hun forteller at Oppsal har hatt omtrent samme omsetning som i 2005.

Men vi ser fremgang der også når det gjelder nærings- og nytelseskategorien. Vi har også fått inn nye butikker som vi har stor tro på.

Manglerud senter har hatt en økning på 2 prosent det siste året.

Noen butikker har fornyet seg, eller endret konsept, og de går veldig bra. Jevnt over sier alle butikkene at de har hatt et godt år, men Meny sier at de har hatt det beste året sitt noensinne, forteller Dalberg.

Brukbart fornøyd

Senter Syds totale omsetning for 2006 ble 310 millioner kroner, noe som betyr en økning på 2 prosent fra forrige år.

Dette et resultat vi sier oss brukbart fornøyd med, med tanke på at året som gikk viste at prisstigningen for mange varegrupper har vært null. Også i 2006 opplevde vi økte investeringer ved kjøp av kapitalvarer som eiendom, biler, møbler, elektro og reiser. Bransjer som er betydelig underrepresentert i kjøpesentre, forteller senterleder Richard Elphinstone, og legger til at budsjett for 2007 er 320 millioner kroner.

Ikke klare

Tallene for Bøler Senter er ikke helt klare. Vi kan imidlertid si at vi har hatt en økning på 14 prosent det siste kvartalet dette året, sammenliknet med fjoråret, sier senterleder Anne Birgitte Ellingsen.

Lambertseter senter er heller ikke helt klare med tallene, men senterleder Nina Engen forteller at trenden stort sett er den samme som i fjor.

Jeg hadde forventet en nedgang i omsetning, så jeg er egentlig positivt overrasket. Vi merker konkurransen fra kjøpesentrene rundt oss, men det er tydelig at folk bruker Lambertseter senter også, sier hun.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin