RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Godt bevart finanshemmelighet

Sist oppdatert:
iMarkedet har fått tilgang til hvordan tradere handler derivater i makroøkonomiske nøkkeltall. Les mer om hvordan investorer kan sikre seg mot store kurssvingninger som følge av viktige amerikanske tall
Makrotall er viktig for alle investorer. Nå har Goldman Sachs og Deutche Bank lansert derivathandel til en av de viktigste indikatorene - som skal kunne spå utviklingen bedre enn det konsensus av ekspertene kan.

De to investeringsbankene Goldman Sachs og Deutche Bank har lansert en egen markedsplass for makroøkonomiske derivater – der markedsaktører kan sikre seg mot umiddelbare endringer i markedet som følge av makrotall som blir offentliggjort.

I dag slippes til eksempel Non Farm Payrolls, som forteller om hvor mange som har kommet til / eller falt ifra arbeidslivet i USA den siste måneden. Dette er svært viktige tall som blir presentert den første fredagen etter hver måned.

Konsensus
Det er vanlig at de store nyhetsbyråene lager konsensusestimater basert på ringerunder til makroøkonomer. Er tallene bedre enn det makroøkonomene i sum forventer så beveger markedet seg i en retning, er tallene verre så beveger de seg i motsatt retning.
Men siden tradere, spekulanter og forvaltere nå kan sitte sine egne bets på hvor de mener Non Farm Payrolls-tallene kommer. Summen av disse gir ofte en meget god pekepinn på hva som blir de endelige utfallet.

Få tallene her
iMarkedet har som første finansielle nyhetstjeneste fått tilgang til informasjon om disse makroøkonomiske derivatene, og vil prøve å presentere tallene som derivathandlerene i Goldman Sachs og Deutche Banks handelsplass kommer frem til sammen med konsensustallene.

Resultatet av hva derivathandlerne i det makroøkonomiske indikatormarkedet mener kommer i to puljer. Det første kommer døgnet før tallene blir presentert. Den andre blir presentert 30 minutter før tallene kommer.

Retningen fra den første til den endelige resultatet har i flere tilfeller vist seg å være meget god for å si noe om retningen til tallene – altså om det endelige resultatet er over eller under konsensus.

Dette illustreres godt i denne tabellen som iMarkedet har fått tilgang til fra Deutche Bank.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere