RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Godt liv i Hemsedal

Når sola stikker frem på våren er det få steder som lokker mer for Kristin Kloster enn i røstveggen på Harahorn.
Når sola stikker frem på våren er det få steder som lokker mer for Kristin Kloster enn i røstveggen på Harahorn. Foto: Bjørn Moholdt
Sist oppdatert:
I "Det virkelig gode liv" på Harahorn i Hemsedal spiller naturen hovedrollen, men hotellet er ikke så verst det heller.

Harahorn ligger i tregrensa, like utenfor Hemsedal, i skyggen av fjelltoppen med samme navn. Stedet er formet som en kongsgård, med en hovedbygning omkranset av til sammen 17 andre større eller mindre hus, med 35 rom for overnatting. Gården sto ferdig så sent som i 1991, og er bygget i tråd med gamle tradisjoner.
– Forbildet er de gamle fjellgårdene, forteller Kristin Kloster (25), datter av Knut Kloster jr, og samboer med daglig leder Henrik Fløymo (26).
Det er nesten 20 år siden rederarvingen Knut Kloster jr. hoppet av cruisenæringen for å jobbe med hjertet snarere enn med lommeboka. En skitur i Oslomarka en gang på 1980-tallet fikk han på tanken om å ta vare på nasjonalarven. Ikke kjøpe den utelukkende for egen tilfredsstillelse, men ta den i besittelse slik at også andre kunne ta del i noe av det vakreste Norge har å by: Eiendommene som en gang var selve hjertet i det norske kulturlandskapet.
Kloster ville gjennom dem skape vakre og gode møtesteder for mennesker. Ideen til det som etter hvert fikk navnet "Det virkelig gode liv" var født.

Sammen bor og arbeider Henrik og Kristin nå med en av de flotteste opplevelsene i den norske fjellheimen.
– Da vi utformet annonsen for å ansette folk her oppe, lagde vi den så fristende av vi søkte selv, sier Henrik med et lunt smil til samboeren.
Nå er de her på andre året, og elsker livet i fjellet. Begge er friluftsentusiaster på sin hals, som Knut Kloster jr., men får alt for liten tid til å nyte naturen.
– Det får komme etter hvert. Vi får jo et snev av det til og fra jobben, sier Henrik under frokosten, mens vinden uler rundt hushjørnet.
De mange tente stearinlysene og ilden på peisen gir en lun, hjemmekoselig stemning. Været er med og forsterker velværet. Frokost serveres normalt på kjøkkenet, der du kan steke dine egne egg eller vaffelhjerter. Du skal føle deg som hjemme, men uten alt plunderet som følger med i egen hytte. Som å rydde opp etter frokosten. Det tar vertskapet seg av. Du skal nyte, hente ny kraft og energi fra den friske fjelluften, og kanskje legge til rette for gode beslutninger i livet.

Harahorn og de fleste av de øvrige hotellene i Det virkelig gode liv er i stor grad rettet mot kurs- og konferansemarkedet, men Harahorn er også populært for brylluper og andre store merkedager. Det elegante interiøret er rammen rundt opplevelsen på hotellet, men det aller viktigste er måltidet. Den uformelle frokosten gir den gode starten, mens middagen er selve høydepunktet. Der kompromisses det ikke, verken på råvarer eller drikke. Råvaren er kjernen i Det virkelig gode liv og de pietistisk restaurerte bygningene er på mange måter spikeren i suppa. Den viktigste råvaren er naturen selv – det bølgende viddelandskapet rundt Harahorn, Lofotenarkipelet, de vestlandske fjordene eller Finnmarksvidda. Harahorn og de ti andre hotellene er til syvende og sist der som hyllest til vårt praktfulle land.

Artikkelen fortsetter under bildekarusellen

3096

Foto: Bjørn Moholdt

Det virkelig gode liv

Harahorn med sine 35 rom er selve hjertet i reiselivsnettverket Det virkelig gode liv. I tillegg til hotellene omfatter det også Grefsenkollen Restaurant og Kulinarisk Akademi. Følgende hoteller er å finne i nettverket:
Kleivstua i Hol ved Sundvollen
Nyvågar Rorbuhotell (Lofoten)
Røisheim (Bøverdalen i Lom)
Bjørnsgard (Sørkedalen i Oslo)
Kabelvåg Hotell (Lofoten)
Harahorn (Hemsedal)
Trugstad Gård (Nannestad)
Skagen Gaard (Salstraumen i Nordland)
Skarsnuten Hotell (Hemsedal)
Henningsvær Bryggehotell (Lofoten)

Har du noen gode TIPS?

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere