Gå til sidens hovedinnhold

Godt liv og jakt på Frøken Frogner

Det skal jaktes under markedsdagen på Frogner. Frogner Næringsforening stiller med premien. Bortsett fra det, går markedsdagen som i fjor, med butikkene i fokus.

FROGNER: Vi ville ha noe som var annerledes. Vi valgte å ikke ha orkester og slikt, for det er noe mange velger å gjøre, forteller leder av Frogner Næringsforening, Ralph Sparre Enger.

Markedsdagen går av stabelen for andre gang, men denne gangen med en liten finesse. Besøkende oppfordres til jakt. Og det er ikke hva som helst som skal jaktes på. "Jakten på Frøken Frogner" var en idé Enger og Radio1 kom opp meg og er inspirert av "Jaget".

Radio1 sender direkte fra Frogner i én time. Det vil kjøre reportasjebiler rundt for å følge dem som velger å jakte på frøken Frogner. Alle butikkene og spisestedene oppfordres også til å ha radioen på, sier Enger.

Frøken Frogner er anonym, men vil se ut som en typisk Frogner jente eller kvinne. Den personen som finner Frøken Frogner skal oppleve det gode liv på Frogner i løpet av en hel dag. Premien starter med en VIP lunsj på Champagneria, etterfulgt av en times spa. Vinneren får et gavekort fra fire ulike motebutikker. B2, Benedikte Ferner, Den Dama og Kaare Lunde Studie Collection.

Meningen er at vinneren opplever det gode liv og skal kunne plukke fra øverste hylle, sier Enger.

Dagen avsluttes med VIP middag på Restaurant No.15.


Mange planer

Som i fjor vil butikkene trekke ut på gaten for å markere seg og tilbudene skal hagle, ifølge Næringsforeningen. Dersom det regner vil de samme tilbudene stå, men butikkene forblir innendørs. Men Enger tror ikke på regn.

Jeg lover at det blir sol! sier han.

Dagen er til for at butikkene, restaurantene og galleriene skal kunne være i fokus. Hva hver enkelt skal gjøre av aktiviteter vet vi ikke, bortsett fra at det blir mye tilbud, fortsetter lederen, som mener at dette vil være med på å skape et positivt og hyggelig gatebilde.

Næringsforeningen har jobbet med dagen i fire-fem måneder. Nå jobbes det med å planlegge neste markedsdag som er 2. september. I tillegg er juleplanleggingen startet.

Vi jobber med mye. Blant annet har vi et ønske om et matmarked med økologisk mat annenhver lørdag, men dette er en lang prosess. Vi jobber med mye for tiden, sier han, men vil ikke avsløre alt som står på agendaen.


Livlig lørdag

Enger tror det vil være styltemenn i gatene dette året også, men ballongselgere er sikret. Gaten skal pyntes med blomster og ballonger.

Serveringsstedene vil trekke ut på gaten så godt det lar seg gjøre. Mange vil nok grille, tror Enger.

Han synes det er positivt med alt som skjer i byen samme dag, for dette gjør hele byen levende og vil trekke folk.

Musikkfesten trekker jo folk til byen, og Bygdøy allé har jazzdag. Dette mener vi er kjempepositivt, for Bygdøy allé er også på Frogner. Så at vi kan trekke folk sammen, er bra, sier Enger.

Han forteller at Næringsforeningen vurderte å hente inn artister for dagen, men lot det være.

Det kunne gitt mye underholdning, men vi tror at det også kan være forstyrrende i bildet, når Radio1-showet er så omfattende. Men det gode liv skal oppleves, sier Enger som forteller at hans forventninger for dagen er glade mennesker, som vil sitte igjen med et positivt inntrykk.

Jeg håper at de som kommer vil tenke at dette var bra og at de vil komme igjen..

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien