Godt norsk sommervær i vente

Mandag blir det relativt gode temperaturer over hele landet, mens det blir veldig skiftende værtype utover uken.

17.06.19 10:18

Når vi nå går inn i en ny uke og er i slutten av juni, ønsker nok de fleste seg stabilt, varmt og godt vær. Norsk sommer er kjent for å være veldig varierende når det gjelder været, men likevel drømmer nordmenn om sydentilstander etter en lang og kald vinter.

- I dag begynner det veldig fint på store deler av Østlandet. Det blir mye sol, men noen steder er det enkelte tåkeskyer fra morgenen av. De vil imidlertid bli borte utover formiddagen, forteller statsmeteorolog Hanne Beate Skattør ved Meteorologisk Institutt mandag morgen.

Over 20 grader

Utover dagen blir det mer overskyet på Østlandet, og vest i Agder kan det bli litt regn. Temperaturen vil imidlertid bli god.

- Den vil øke til rundt 20 grader utover dagen, mens de varmeste stedene på Østlandet kan få mer enn 20 grader, forteller meteorologen.

Også på Vestlandet blir det relativt god temperatur. Selv om det ikke vil bli over 20 grader her, vil de varmeste stedene få mellom 15-20 grader. Grunnen til at det ikke blir like varmt i denne delen av landet, er at det ventes nedbør.

- Dagen starter med oppholdsvær, men så blir det vått utover dagen, forklarer Skattør.

Videoen nedenfor viser hvordan været blir på Vestlandet og Østafjells i starten av uke 25:

Sol på vidda

Trøndelag har et nedbørsområde liggende over seg, så her ventes det nedbør først på dagen mandag. Dette går imidlertid nordover etter hvert.

- Nedbørsområdet kommer inn sør i Nordland utover dagen, men vil etter hvert tørke opp, forklarer meteorologen.

Resten av Nord-Norge vil stort sett ha oppholdsvær, men mye fint vær.

- Det blir sol på Finnmarksvidda, og også i Troms og nordlige deler av Nordland ser ut til å få flott vær. Sør for Lofoten blir det imidlertid litt skyet, sier hun.

Temperaturene vil ikke være så aller verst, men dette blir typisk norske sommertemperaturer.

I Trøndelag kan det bli varmere når regnet har avtatt. Så utover ettermiddagen kan det krype rundt 15-20 grader. I Nordland vil det bli rundt 10-12 grader, i Tromsø-området 10-15 grader og på Finnmarksvidda rundt 15 grader. På kysten av Finnmark kan det bli i underkant av 10 grader.

Ustabile luftmasser vil prege været i uke 25:

Varmest på Gartland

I løpet av helgen har det vært godvær flere steder i landet, og aller varmest var det på Gartland i Nord-Trøndelag søndag.

- Det var 27,9 grader på Gartland i går, mens lørdag var det varmest på Tafjord (på Sunnmøre, red.anm.) hvor det var 25,3 grader, forteller meteorologen.

Så høye temperaturer spørs det om vi får denne uken, for nå blir det skiftende sommervær og varierende temperaturer.

- Tirsdag ser det ut som det blir perioder med regn store deler av landet. Det blir perioder med sol, men skiftende utover uken, sier meteorologen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.