RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Godt om vold, sex og romere

Sist oppdatert:
Noen TV-serier er i litt større skala enn de fleste andre. Den med aller størst vises nå på Canal+. Her er vår dom.

(SIDE2): Rome er historien om to romerske soldater og deres familier. Serien begynner i 52 før Kristus når Gaius Julius Cæsar akkurat har nedkjempet den siste galliske motstand (ja, all motstand - bortsett fra en liten landsby langt¿ nei, det var visst en annen greie).

Cæsar drar hjem til Roma, men aristokratiet blir redde og prøver å drepe han. De to før nevnte romerske soldater stopper planene og vi får en historie hvor Cæsar, Marc Anthony, Kleopatra og Octavian alle er en stor del av alt som skjer.

Serie for voksne
Regissør Michael Apted, som har stått bak flere av episodene, har også laget James Bond-filmen The World is Not Enough - mens Allen Coulter som har regissert andre episoder har vært regissør på både Seks fot under, Sopranos, Sex og singelliv og X-files. Sistnevnte er også produsent og var en av geniene bak Sopranos.

Bakmennenes bakgrunner påvirker også resultatet. Dette har elementer av thrillere hvor man ikke helt hva som skjer og action, blandet med mye sex og vold. En virkelig serie for voksne mennesker med stort historisk tilsnitt.

Anbefales
Litt av problemet er muligens at den første episoden er den svakeste, og at serien blir bedre og bedre - slik at det kan være litt for lett å dette av. Likevel er dette en klar anbefaling og en av de beste seriene du kan få med deg på norsk TV denne våren.

Serien var nominert til Golden Globe for beste TV-serie, men tapte for Lost. Det er nok riktig, men veldig langt bak i kvalitet er ikke dette.

Flere anmeldeler av aktuelle programmer i tv-guiden

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere