RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Godt over 5.000 asylsøkere fikk opphold i 2013

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): 5.330 asylsøkere fikk permanent opphold de første elleve månedene i 2013, viser tall fra Utlendingsdirektoratet. Det er det høyeste tallet noensinne.

Av de sakene som ble avgjort fram til 1. desember, totalt 11.570 asylsøknader, ble 46 prosent innvilget opphold, skriver Aftenposten.

Det ligger det an til at 2013 blir et rekordår for innvilgning av permanent opphold. Noe av det som trekker statistikken opp er at det kom langt flere asylsøkere fra Eritrea, og de fleste søkerne derfra får opphold. Sammen med somaliere, sto eritreere for 40 prosent av de sakens om ble behandlet i 2013.

93 prosent av eritreerne som fikk asylsøknaden realitetsbehandlet, fikk opphold av UDI.

- Den viktigste forklaringen er at de fleste av asylsøkerne kommer fra land som er preget av krig og konflikt, som Eritrea, Somalia og Syria, hvor en stor andel av søkerne har et behov for beskyttelse, sier fungerende avdelingsdirektør Vesna Curk i Utlendingsdirektoratet .

- Samtidig har det kommet flere asylsøkere fra Syria, og innvilgelsesandelen for syriske asylsøkere har økt betraktelig, som følge av den vanskelige situasjonen i landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere